ANNONCE

Dansk katastrofeaften: Slagtet i Europa

15. august 2019 23:17 | Af: Ritzau Fokus

Både Brøndby og FC Midtjylland fik ørerne i maskinen.

Dansk katastrofeaften: Slagtet i Europa
Alfredo Morelos scorede to gange for Rangers FC, da skotterne sendte FC Midtjylland ud i Europa League-mørket. Foto: Russell Cheyne/Reuters

Forsvarsfejlene fra sidste uge fortsatte torsdag aften for Brøndby, der er færdig i Europa League efter ny nedtur mod Braga.

Portugiserne vandt på hjemmebane med 3-1 og er sikkert videre til fjerde og sidste kvalifikationsrunde til gruppespillet, hvor Spartak Moskva bliver sidste forhindring.

Brøndby skulle forsøge at kæmpe sig tilbage efter et nederlag på 2-4 på eget græs, men håbet begyndte hurtigt at smuldre.

Efter små 20 minutter bragte hjemmeholdet sig foran, efter en serie af fejl i Brøndbys bageste geledder.

Hård start

Fra baglinjen satte Hjörtur Hermannsson målmand Marvin Schwäbe under pres med en aflevering. Keeperen spillede i panik bolden hen i fødderne på Joao Palhinha, der nemt gjorde det til 1-0.

Umiddelbart før pausen blev det så 2-0, da Andre Horta fra kanten af feltet hamrede bolden i mål. Her var Brøndby-forsvareren Paulus Arajuuri ikke helt uden skyld, da han headede bolden hen til portugiseren.

Det begyndte at ligne en gentagelse af sidste uges mareridt, hvor en kamp mellem to hold på nogenlunde samme niveau, endte med en dansk nedsmeltning.

Stærke portugisere

Efter pausen var Bragas Wilson Eduardo tæt på, da han tordnede bolden på overliggeren.

Eduardo fik dog chancen igen lidt senere, da værterne blev tildelt et straffespark, som var hårdt dømt. Det blev dog brændt, men 1-0-målscoreren Palhinha var hurtigt over returen og øgede til 3-0.

De danske gæster kom til nogle få muligheder, men Brøndby-træner Niels Frederiksen vidste hurtigt, at der ikke var noget at komme efter.

Allerede i pausen pillede han topscorer Kamil Wilczek og formstærke Dominik Kaiser ud på bænken. Det virkede som et tydeligt tegn på overgivelse.

Med et kvarter tilbage gav Frederiksen også førsteholdsdebut til 19-årige Peter Bjur – søn af Brøndby-legenden Ole Bjur.

Fem minutter før slutfløjt lykkedes det debutanten at få reduceret for gæsterne.

Jyder skuffede også

FC Midtjylland måtte torsdag sande, at niveauet i øjeblikket ikke er til et europæisk gruppespil.

På legendariske Ibrox Stadium blev midtjyderne klart besejret i returopgøret i tredje kvalifikationsrunde med 3-1.

FCM virkede underligt uengagerede i store dele af kampen og vågnede først i det sidste kvarter. Det var efter, at Evander lige havde reduceret til slutresultatet, og det hele stort set var forbi.

Dermed kan FCM kigge langt efter gruppespillet i Europa League, efter at holdet ikke formåede at nå playoffrunden, hvor den samlede vinder når i gruppespillet.

Det bliver i stedet Steven Gerrards tropper, som i to kampe sikkert har slået FCM med hele 7-3 samlet.

Lovende start

Fire minutter var der ellers blot spillet, da Mikael Anderson kom fri i dybden, men han afsluttede lige forbi fjerneste stolpe.

FCM kom fint i gang i Glasgow, men efter et kvarter gik det galt.

Sheyi Ojo sendte en pasning ind i feltet fra venstre side, hvor Alfredo Morelos køligt snød Rasmus Nicolaisen med en skudfinte og lagde bolden i mål til 1-0.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det så naturligt ud til at punktere håbet hos FCM, og gnisten virkede til at være forduftet nede 2-5.

Morelos var farlig igen efter en halv time, da det blev alt for nemt for Rangers. FCM markerede svagt, og Morelos var fri efter en simpel pasning, men colombianeren misbrugte muligheden.

Det gjorde Ojo til gengæld ikke fem minutter før pausen, da Scott Arfield insisterende vandt en tackling mod Alexander Scholtz. Bolden blev ekspederet ud til Morelos i venstre side, som fandt Ojo, der øgede til 2-0.

Ojo forsøgte sig på et direkte frispark lige inden pausen, men FCM-keeper Jesper Hansen reddede forsøget.

Nedslående

Nede 2-6 virkede missionen umulig i anden halvleg, og FCM så ud til at have givet op.

Tre minutter efter pausen fik Morelos masser af plads i venstre side, og Rasmus Nicolaisen kom sjoskende langt efter en helt fri Ojo, som tæt foran mål modtog en pasning og nemt øgede til 3-0.

Evanders forsøg langt ude fra blev reddet af Rangers-keeper Allan McGregor med 20 minutter igen, men kort efter reducerede brasilianeren tæt ved mål efter oplæg fra Awer Mabil.

Det kunne dog blot pynte på det samlede nederlag i to opgør mod skotterne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu