ANNONCE

Dansk kendis ramt af bulimi: Mor trak en kniv

20. juni 2020 18:21 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

En situation udviklede sig pludselig dramatisk.

Dansk kendis ramt af bulimi: Mor trak en kniv
Annemette Voss fra Den Store Bagedyst led i mange år af bulimi. Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix.

Gennem fire år – fra hun var 15, til hun fyldte 19 år – led tv-kok og forfatter Annemette Voss af bulimi.

(Hun er ikke den eneste kendte. Under artiklen kan de se andre kendte og kongelige, der har lidt af en spiseforstyrrelse. Her vil du også se, det ikke kun er kvinder, der kan rammes).

Spiseforstyrrelsen påvirkede hele familien og endte ofte i ophedede diskussioner mellem Annemette Voss og hendes mor, Ingelise Christensen.

Men en dag eskalerede det, fortæller Annemette Voss og Ingelise Christensen i et interview i “Go’ aften live” på TV2.

Pludselig havde de fat i hinanden og skændtes højlydt. De endte i køkkenet, hvor Annemette Voss truende pressede sin mor op ad bordkanten og skubbede hende. Instinktivt greb Ingelise Christensen en kniv i køkkenbordsskuffen, som var gået op, og trak den mod sin datter for at få hende væk.

Den voldsomme episode, som ligger 18 år tilbage, blev vendepunktet, fortæller familien i interviewet.

– Det var en fælles nedtur, og vi ramte bunden sammen. Og vi løftede os sammen, understreger Annemette Voss over for “Go’ aften live”-vært Petra Nagel.

Mor og datter har valgt at stå frem med deres historie for at vise andre i samme eller lignende situationer, at man ikke må skamme sig over de ting, man kan udsætte sine nærmeste for, hvis man er ramt af en lidelse som en spiseforstyrrelse: Man kan derimod tilgive hinanden og komme videre sammen.

Kort efter episoden flyttede Annemette Voss hjemmefra, og det gav tid og rum til, hvordan familien skulle håndtere spiseforstyrrelsen.

– Søg hjælp, søg hjælp, søg hjælp! Få din familie med ombord, og lad være med at tro, at du kan klare det selv, for det kan du ikke, lyder opfordringen fra Annemette Voss i interviewet i “Go’ aften live”.

Annemette Voss er oprindelig uddannet arkitekt, men har levet af at bage kager og skrive bøger om selvsamme emne, efter at hun vandt “Den store bagedyst” tilbage i 2013.

Den 36-årige kagekendis har også været tv-vært på “Sådanmark” og tv-kok på “Go’ Morgen Dammark” på TV2.

Tre hyppige

Anoreksi, Bulimi og Tvangsoverspisning er de tre spiseforstyrrelser, som rammer flest.

Når man lider af anoreksi, er man bange for at tage på, og derfor stopper man med at spise. Dem, der lider af anoreksi er ofte perfektionistiske og stiller store krav til dem selv og deres udseende.

For bulimi gælder frygten for at tage på også, men her er metoden anderledes. Som bulimiker veksler man mellem slanke- og fastekure, overspisning og udrensning ved eksempelvis at kaste op. Bulimikere skammer sig over at miste kontrollen, når de overspiser, og de får det kun godt igen, når de fortager en udrensning, fordi så er de tilbage i kontrol.

Tvangsoverspisning er den mest hyppige spiseforstyrrelse. Den karakteriseres ved tilbagevendende episoder, hvor en stor mængde mad indtages inden for et kort tidsrum og uden nogen form for kompensering som udrensning hos bulimikere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu