ANNONCE

Dansk langturssejler sunket i Stillehavet

7. august 2019 10:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et dansk par var ombord, men blev reddet af to skibe.

Dansk langturssejler sunket i Stillehavet
En dansk langturssejler er sunket ud for stillehavsøen Niue. Foto: Scanpix

Den danske langturssejler Gwendoline M er sunket i Stillehavet ud for øen Niue natten til tirsdag dansk tid. Det skriver New Zealand Herald på sin hjemmeside. Ombord var et dansk par, der dog begge er reddet efter et par dramatiske timer.

Båden sejlede ind i et ikke identificeret objekt i havet og mistede roret, samtidig med, at der begyndte at komme vand ind i sejle båden. Efter forgæves at have bekæmpet vandmasserne, udsendte det danske par et nødsignal og kravlede i en redningsbåd.

Til New Zealand Herald siger redningsofficer Neville Blakemore, at nødsignalet blev opfanget.

– De to tog vand ind og kunne ikke stoppe det. De var i færd med at forlade båden. Derefter mistede vi forbindelsen til dem, men vi havde lige nået at få oplyst deres position, som var omkring 50 sømil fra øen Nuie, siger han.

På vej til Tonga

Der blev således sendt nødsignal ud til omkringliggende skibe, og de blev hurtigt besvaret af to både. “Inspire” fra New Zealand og “Filizi” fra Grækenland, der efter et par timer kunne komme de nødstedte danskere til undsætning.

Redningsofficeren Mike Roberts siger, at mandskabet på det newzealandske og græske fartøj reagerede hurtigt og gjorde en rosværdig indsats, da de sejlede hen for at hjælpe danskerne.

Gwendoline var på vej fra Niue til Tonga, hvor en ny langtur på fire måneder skulle være igangsat, fremgår det af bådens hjemmeside. Det var planen, at der her skulle være påmønstring, hvor efter en lang sejlads til New Zealand skulle begynde.

Nu er det danske par på vej til Tonga – ombord på det græske skib. Her vil de efter planen ankomme inden for få dage, oplyses det via Facebook. De er efter alt at dømme i god behold.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu