ANNONCE

Dansk Metal er tilfreds med ny dagpengeaftale

19. november 2011 20:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk Metal er tilfreds med ny dagpengeaftale
Billede mangler

Regeringen og Enhedslisten har indgået aftale om forlængelse af dagpengeaftalen samt fjernelse af prisloft på kurser til arbejdsløse.
Regeringen og enhedslisten indgik lørdag en aftale, der betyder at arbejdsløse for forlænget deres dagpengeperiode frem til udgangen af 2012 samt at prisloftet på AMU-kurser for arbejdsløse bliver fjernet. Dansk Metal er meget tilfredse med den nye aftale.
– Prisloftet var helt hul i hovedet. Det betød i bund og grund, at vores ledige medlemmer ikke kom i betragtning til job, fordi de lige manglede et certifikat eller et særligt svejsekursus. Derfor har vi – lige siden VKO indførte prisloftet – arbejdet for at få det afskaffet igen, forklarer Torben Poulsen, der er hovedkasserer i Dansk Metal.
Før prisloftet blev indført deltog mere end 4.000 ledige Metal-medlemmer i selvvalgt uddannelse, men da prisloftet blev indført 1. januar år faldt tallet drastisk. I første halvår af 2011 har blot 700 ledige Metal-arbejdere brugt ordningen.
– Når alle de relevante kurser pludselig er lukket land, så får de ledige ikke de kompetencer, som arbejdsgiverne efterspørger. Prisloftet var meget rigidt, og ramte de kurser, der var relevante for Metal-arbejdere, særligt hårdt. Det er nu engang dyrere i materialer og udstyr at lære særlige svejsemetoder end at tage et kursus i tekstbehandling, siger Torben Poulsen.
En evaluering af selvvalgt uddannelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen dokumenterede forleden, at Metal-arbejdere har særligt stor glæde af ordningen:
– De Metal-medlemmer, der får kurser under ordningen, kommer hurtigere i job og bliver selvforsørgende. Det betyder, at pengene meget hurtigt er tjent hjem for staten i form af færre dagpenge og flere skatteindtægter. Det er simpelthen en god forretning både for samfundet og den ledige, at prisloftet nu fjernes, siger Torben Poulsen.
Som en del af aftalen forlænges dagpengeperioden frem til udgangen af 2012.
– Vi havde naturligvis helst set, at forringelserne af dagpengene var rullet helt tilbage, men den ny aftale er en stor hjælp for mange af vore langtidsledige medlemmer. Vi skønner, at ca. 1.000 nu får forlænget deres dagpengeret. Det er ca. 400 flere, end der var omfattet af regeringens oprindelige udspil, forklarer Torben Poulsen.
Han mener, at ændringen af dagpengeudspillet var afgørende og nødvendig:
– Det var afgørende nødvendigt, at man fik løst problemet for de mange tusinde, der var blevet ramt af VKO’s dagpengeforringelser til sommer. Forlængelsen giver mulighed for, at vi i de kommende trepartsdrøftelser kan finde langvarige løsninger for dagpengesystemet og beskæftigelsesindsatsen, siger Torben Poulsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu