Dansk milliardærs børn døde i bombeangreb

22. april 2019 08:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

De tre døde danskere i terrorangrebet på Sri Lanka er Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsens tre børn.

Dansk milliardærs børn døde i bombeangreb
Anne og Anders Holch Povlsen. (Foto: Scanpix)

OBS: Det har ved en fejl fremgået, at tre navngivne børn var døde i angrebet. Det er uvist, hvem de døde er.

Tre danskere er dræbt i søndagens terrorangreb i Sri Lanka.

De tre danskere er Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsens børn. Det bekræfter kommunikationschef i Bestseller, Jesper Stubkier, i en mail over for Ekstra Bladet.

– Det kan vi desværre bekræfte. Vi beder jer respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen yderligere kommentarer, skriver Stubkier til Ekstra Bladet.

Det er tre af ægteparret Anders Holch Povlsen og Anne Holch Povlsens børn, der er omkommet i angrebet.

De har også et fjerde barn.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste søndag aften, at tre danskere var døde i angrebet.

Fakta

OVERBLIK: Bombeangreb rammer kirker og hoteller i Sri Lanka

Mindst seks kraftige bomber eksploderede søndag i tre kirker og i tre femstjernede hoteller i Sri Lanka. Det blev fulgt op af yderligere to eksplosioner.

Herunder et overblik over angrebene, som har dræbt mindst 290 mennesker – heraf tre danskere og mange andre udlændinge – og såret omkring 500 mennesker:

* De tre ramte kirker er St. Sebastian’s i Katuwapitiya, der ligger nord for hovedstaden Colombo, St. Anthony’s Kirke i Kochcikade, Colombo, og en kirke i Batticaloa på Sri Lankas østkyst.

* De tre ramte hoteller er Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel og Cinnamon Grand Colombo.

* Yderligere to eksplosioner ramte flere timer efter de første angreb. Den første eksplosion ramte et mindre hotel i Colombo, hvor to blev dræbt, oplyste politiet. Den anden var en selvmordsbombe, som blev udløst, da politiet ville ransage en adresse i hovedstaden. Tre politifolk blev dræbt, sagde en politikilde til AFP.

* Tre danskere er dræbt, oplyste Udenrigsministeriets Borgerservice søndag,

* Ifølge direktøren for National Hospital i Colombo og nyhedsmedier er der også er dødsofre fra blandt andet Storbritannien, Holland, Indien, Tyrkiet, Kina, Marokko, Pakistan, USA, Japan, Bangladesh og Portugal.

* Den srilankanske premierminister, Ranil Wickremesinghe, meddelte søndag, at otte personer var anholdt efter bombemassakren. Mandag er antallet af anholdte oppe på 24 ifølge politiet.

* Landets forsvarsminister kaldte på et pressemøde angrebene for “terror”. Han sagde videre, at alle de skyldige vil blive fængslet så hurtigt som muligt.

* Myndighederne i Sri Lanka indførte et natligt udgangsforbud med øjeblikkelig virkning. Mandag er forbuddet ophævet. Samtidig har landets regering lukket ned for alle større sociale medier og beskedtjenester.

* Allerede for ti dage siden advarede Sri Lankas politichef, Pujuth Jayasundara, om kommende angreb mod kendte kirker.

* Politichefen henviste til efterretninger fra udlandet om selvmordsangreb, som skulle være planlagt af en radikal muslimsk gruppe i Sri Lanka – gruppen NTJ (Det Nationale Thowheeth Jama’ath).

* En BBC-journalist citerede politifolk for, at angrebet var “omhyggeligt planlagt og velkoordineret”.

* En bombe blev søndag aften fundet omkring to kilometer fra en lufthavn uden for Colombo. Bomben blev uskadeliggjort.

* En 26 år lang borgerkrig mellem tamilske separatister og regeringsstyrker sluttede i 2009.

* Mindst 100.000 menneske mistede livet under den langvarige konflikt, som blev afsluttet, da militæret gennemførte en langvarig og omfattende storoffensiv mod De Tamilske Tigre. Bevægelsen blev dengang totalt nedkæmpet.

* Sikkerheden er nu blevet skærpet over alt i Sri Lanka, som har omkring 22 millioner indbyggere.

* 70 procent er buddhister, 12,6 procent er hinduister, 9,7 procent er muslimer og 7,6 procent er kristne, viser en statslig opgørelse fra 2012.

Kilde: Ritzau

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu