ANNONCE

Dansk nedtur i Georgien

8. september 2019 20:04 | Af: Ritzau Fokus

Skuffende indsats.

Dansk nedtur i Georgien
Christian Eriksen formåede ikke at dirke Georgiens forsvar op. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Opgaven for det danske fodboldlandshold var i denne uge at sejre over Gibraltar og Georgien i EM-kvalifikationen.

Og mens første del af opgaven blev klaret med en 6-0-sejr ude over miniputnationen Gibraltar i torsdags, så lykkedes anden del af missionen knap så godt.

Danmark spillede i en ikke specielt seværdig fodboldkamp 0-0 ude mod Georgien søndag aften i Tblisi.

Dermed endte denne uges landsholdssamling med fire point, og Danmark har på gruppens andenplads ni point efter fem kampe. Irland topper gruppen med 11 point efter fem kampe.

De to bedste hold går direkte videre til næste sommers EM-slutrunde, som blandt mange værtslande også afvikles i Danmark.

Det danske spil var præget af alt for mange fejlafleveringer og flød slet ikke lige så godt som i torsdagens 6-0-sejr ude over Gibraltar.

Modstanden var dog også anderledes hård. De fysisk stærke georgiere forsvarede sig godt, så danskerne fik ikke meget tid eller plads på modstanderens banehalvdel.

Danmark dominerede generelt kampen og kom også frem til de største chancer på en bane, der virkede noget knoldet og slidt.

I første halvleg var Martin Braithwaite, som havde fået chancen fra start i stedet for Robert Skov, en trussel flere gange.

Leganes-angriberen havde to drilske skudforsøg, som Georgiens keeper Giorgi Loria fik verfet til hjørnespark begge gange ved hver sin stolpe.

Yussuf Poulsen forsøgte sig også, ligesom Christian Eriksen havde et udmærket frispark, men skarpheden manglede.

Danskerne kom langt bedre ud til anden halvleg, og både Kasper Dolberg og Christian Eriksen havde nærgående forsøg, men ind ville bolden ikke.

Georgierne lukrerede på hurtige kontraangreb, men det nåede kun i få tilfælde at blive farligt. Som da Valeri Qazaishvili hamrede bolden lige forbi Kasper Schmeichels mål.

Indskiftede Christian Gytkjær havde det farligste danske forsøg i anden halvleg, da angriberen hamrede bolden på overliggeren med ti minutter tilbage.

Georgien pressede også på for en scoring til slut, men forestillingen i Tblisi endte uden mål.

Haler ind

Mens Danmark satte point til i Georgien søndag aften, havde grupperivalen Schweiz ingen problemer med at tage en favoritsejr mod Gibraltar.

Schweizerne var ellers 37 minutter om at få gang i målscoringen, men endte med at vinde klart med 4-0, og det nåede aldrig rigtig at dufte af en sensation i Sion.

De tre første scoringer faldt inden for de sidste otte minutter af første halvleg, hvorefter værterne pyntede lidt ekstra på målscoren med en fjerde fuldtræffer tre minutter før slutfløjtet.

Schweiz kom foran 1-0, da et hjørnespark fra Granit Xhaka blev snittet i nettet af Denis Zakaria for næsen af målmand Kyle Goldwin.

Målmanden startede kampen på bænken, men blev kaldt i aktion efter 25 minutter, hvor startkeeper Dayle Coleing måtte udgå med noget, der lignede en forstrækning.

Goldwin så heller ikke overbevisende ud, da Admir Mehmedi fordoblede føringen kort før pausen.

Mehmedi kom først til et indlæg fra venstre og headede bolden i mål, mens keeperen boksede huller i luften.

I det hele taget var det, som om den første scoring slog luften ud af gæsterne. De havde ellers forsvaret sig fornemt, men da der først blev skudt hul på bagkæden, begyndte det at ramle.

Dybt inde i første halvlegs tillægstid fjumrede en gibraltarisk spiller med bolden lige uden for feltet. Kuglen havnede hos Ricardo Rodriguez, der tordnede den fladt i mål fra 20 meter.

Anden halvleg udviklede sig til lidt af en ørkenvandring, hvor schweizerne ikke spillede hurtigt nok, og hvor gibraltarerne formentlig var tilfredse med at begrænse nederlaget tre dage efter 0-6-afklapsningen mod Danmark.

De kunne dog ikke forhindre, at indskiftede Mario Gavranovic gjorde det til 4-0 i de sidste minutter.

Schweiz er dermed oppe på otte point for fire kampe. Det er henholdsvis et og tre færre end Danmark og Irland, der begge har været i aktion fem gange.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu