Dansk oberst går fri i sag om tortur

20. juni 2012 18:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk oberst går fri i sag om tortur
Billede mangler

En dansk oberst var mistænkt for at kende til torturen igennem billeder, som obersten skulle have fået fremvist af en afghansk tolk.
Tolken hævdede at billederne skulle være såkaldte Abu Ghraib lignende fotos, der skulle vise afghanske fanger blive tortureret af vestlige soldater. Obersten var mistænkt for at kende til billederne uden at vidererapportere det.
Obersten har hele tiden nægtet at have kendskab til sådanne billeder, og auditørkorpset oplyser, at de igennem deres efterforskning er kommet frem til, at billederne med al sandsynlighed ikke eksisterer.
En pensioneret psykolog, der angiveligt også skulle kende til billederne, har ikke ønsket at afgive forklaring til retten, selvom retten havde krævet det og tilmed udstedt tvangsbøder til psykologen.
Auditørkorpset har dog set 8000 billeder igennem fra Jægerkorpsets udsendelse i 2002, og tolken har bekræftet, at det er billederne han har omtalt. Men da ingen af de omkring 8000 billeder viser tortur eller andre overgreb, er sagen nu blevet droppet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu