Dansk pensionsgigant overvejer at investere i Grønlands undergrund

14. februar 2013 12:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk pensionsgigant overvejer at investere i Grønlands undergrund
Billede mangler

PensionDanmark, der forvalter pensionsopsparinger for cirka 630.000 danskere, overvejer i øjeblikket muligheden for at deltage i konkrete projekter om udvinding af råstoffer i Grønland. Det beretter DR Nyheder.

 

»Vi er i en indledende dialog med forskellige samarbejdspartnere. Det er for tidligt at sige, om det ender med, at vi bliver investor i konkrete projekter i Grønland. Men vi kigger på mulighederne,« siger PensionDanmarks administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, til DR Nyheder.

Han oplyser, at selskabet er blevet kontaktet af forskellige firmaer inden for råstofudvinding i Grønland. Selv om han ikke ønsker at fortælle, hvilke selskaber der er tale om, vil han godt sige, at der ikke er tale om det meget omtalte kinesisk kontrollerede selskab London Mining.

I øjeblikket diskuterer de danske politikere, hvordan Danmark skal agere i den internationale kamp om retten til at udvinde værdifulde råstoffer fra den grønlandske undergrund. Debatten handler også om, hvorvidt der skal investeres danske skattekroner i råstofudvindingen. Den diskussion blander Torben Möger Pedersen sig gerne i:

»Jeg ser ikke noget behov for statslige penge. Selvstyret har jo været meget klar i sin melding om, at man gerne ser også danske private operatører på Grønland,« siger han til DR Nyheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu