Dansk pige død efter ulykke: Pløjet ned på fortov af spritbilist

10. juli 2018 18:49 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Amerikansk avis skriver, at 11-årig pige er død efter ulykke i USA.

I forlængelse af en nærmest ubeskrivelig tragisk ulykke i Charleston, South Carolina i USA, er en 11-årig dansk pige nu død. Det bekræfter det lokale politi i en pressemeddelelse på Twitter.

Ulykken skete mandag ved 21-tiden lokal tid, og pigen var ifølge politiet gående på et fortov, da en – formodes det – spritbilist pludselig pløjede ind i hende. Tirsdag døde pigen efter at have ligget i respirator et døgns tid, skriver avisen.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for Newsbreak.dk, at en dansk statsborger er død i USA, men som det er vanen, har den vagthavende tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke udtale yderligere.

Var på flugt

Den 30-årige amerikanske mand, som nu er i politiets varetægt, var ifølge ordensmagten på flugt fra et andet uheld, hvor han var kommet til at påkøre en parkeret bil i nærheden.

Politiet skriver, at manden kørte gennem et kryds og direkte op på fortovet, hvor pigen befandt sig. Hun havde blot været i Charleston med sin familie i få dage, siger politiet.

Føreren, der ikke kunne bestå en alkometertest, er blevet sigtet for spritkørsel og for at have forvoldt pigens død. Det er uvist, om andre er kommet til skade i ulykken.

Bed for familien

Som det fremgår af pressemeddelelsen i bunden, har politiet planlagt en pressebriefing om den tragiske sag. Her taler både en repræsentant for politiet og byens borgmester.

– Bed en bøn for denne familie, som var her for at besøge os. Dette er tragisk og unødvendigt, sagde borgmester John Tecklenburg på pressemødet, der blev begyndt klokken 18 dansk tid.

En efterforsker fra politiet siger, at der er lidt sproglige udfordringer med familien, men det er dens eneste barn. Politiets talspersoner siger, at Charleston Police Department vil gøre, hvad der står i dets magt for familien i denne tragiske tid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu