ANNONCE

Dansk politichef advarer: -Tag det alvorligt

5. april 2020 09:52 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Politiet kommer til at slå hårdt ned på corona-syndere i påsken, advarer Rigspolitichef, Thorkild Fogde.

“Tag det alvorligt. Selv om påsken nærmer sig, er det ikke tid til gratisuddelinger, flokindkøb og fyldte parkeringspladser. Vi kommer til at øge vores fokus herpå i de kommende dage”.

Sådan skriver rigspolitichef Thorkild Fogde søndag formiddag på Twitter.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Tweetet kommer i kølvandet på en række kraftige opfordringer fra politiet om, at man fortsat tager truslen om coronavirus alvorligt.

Så sent som i fredags mindede Thorkild Fogde således om, at regler til at begrænse coronavirus også skal overholdes i påsken.

Ellers kan politiet i sidste ende lukke eksempelvis en park.

– Hvis vi kan se gang på gang, at folk stimler sammen i den samme park, så kan det være, at vi bliver nødt til at sige, at nu lukker vi parken. Simpelthen.

– Og så bliver folk nødt til at gå et andet sted hen. Men det har ikke været nødvendigt endnu, siger rigspolitichef Thorkild Fogde fredag eftermiddag.

Slår hårdt ned

Da det siden midten af marts har været forbudt at forsamles mere end ti personer, kommer betjente i påsken til at slå hårdt ned på dem, der bryder loven, oplyser Thorkild Fogde.

– Det bliver en ret hård linje fra vores side. Reglerne har været gældende så længe, at der ikke længere kan være tvivl om, hvad de går ud på.

– Det er vigtigt, at vi ikke sætter det hele over styr nu, men at vi husker de gode vaner, holder ved og holder afstand, siger rigspolitichefen.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke forholdsregler politiet opfordrer til, at du tager mod coronavirus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu