Dansk politiker: Russisk valg præget af snyd

4. marts 2012 13:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk politiker: Russisk valg præget af snyd
Billede mangler

Valghandlingerne til præsidentvalget i Rusland er i fuld gang.
Men ifølge Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem for Venstre, der er i Moskva som valgobservatør, er der allerede opdaget omfattende snyd.
“Man tager folk med rundt i minibusser, og så brevstemmer de flere forskellige steder. På den måde får man det resultat, som man ønsker, nemlig at Putin vil være ikke på at vinde i første runde,” siger Aastrup Jensen til Newspaq.
Han føler sig overbevist om, at Vladimir Putin vinder valget og dermed igen kan sætte sig i spidsen for Rusland, men det er et problem, fordi valgsvindlen understreger, at det russiske samfund er et af de mest udemokratiske i Europa.
“Det er en balance gang. På den ene side skal vi have et fornuftigt forhold til Rusland, men på den anden side er der rigtigt langt til et demokratisk Rusland. Derfor bliver vi nødt til at forsøge at lægge pres på Rusland og på Putin, så man kan få gennemført valgreformer af de kommende valg,” siger den danske politiker.
Aastrup Jensen frygter på linje med andre observatører og Ruslandskendere, at Putin vil lægge en langt hårdere linje over for Vesten i fremtiden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu