Dansk racertalent skriver med formel 1-team

16. februar 2013 12:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk racertalent skriver med formel 1-team
Billede mangler

Danmark har fået endnu en formel 1-juniorkører.

 

Således er 22-årige Marco Sørensen et blevet indlemmet i Lotus F1 Junior Team, hvor man vil skabe fremtidens stjerner til holdet, der i 2013 indsætter Kimi Raikkonen og Romain Grosjean i VM.

– Tilknytningen til Lotus’ formel 1-team vil hjælpe min karriere, jubler Sørensen, der i den kommende sæson skal køre i Renault World Series 3.5.

Her, i klassen lige under formel 1, stiller også McLaren-teamets junior-formel 1-kører, Kevin Magnussen op.

Den nye aftale betyder, at Lotus-teamet vil støtte Marco Sørensen på en lang række områder. Kørslen på banen er naturligvis et centralt område, men fitness, ernæring, PR-arbejde og mental træning indgår også i den læreproces, Marco Sørensen skal igennem.

– Motorsport kan være problematisk for unge kørere, og vi vil med vores junior-team give dem den bedst mulige forberedelse til deres fremtidige karriere, siger chefen for Lotus’ formel 1-team Eric Bouillier om aftalen med Marco Sørensen.

I alt syv kørere indgår i Lotus F1 Junior Team, men de øvrige kørere rangerer lavere end Marco Sørensen. Danskeren er således den oplagte kandidat, når Lotus til efteråret skal afprøve nye kørere i deres formel 1-bil ved den såkaldte Young Driver Test.

Det var i 2012-sæsonens Young Driver Test, 20-årige Kevin Magnussen i november debuterede for McLaren.

-Motorsport handler om resultater, og jeg glæder mig til de nye udfordringer i Lotus F1 Junior Team, siger Marco Sørensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu