ANNONCE

Dansk Røde Kors har et akut problem

2. oktober 2020 11:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er et problem, man kan hjælpe med, hvis man har tid.

Dansk Røde Kors har et akut problem
Røde Kors mangler indsamlere. Foto: Peter Sørensen

Søndag den 4. oktober er der landsindsamling, hvor Dansk Røde Kors samler ind til børn i de krigsramte lande Yemen og Syrien.

I den forbindelse har Dansk Røde Kors netop nu et akut problem, de håber, offentligheden vil hjælpe med at få løst.

Røde Kors skriver i en pressemeddelelse, at man lige nu mangler hele 2000 indsamlere til på søndag, og hvor man på den ene side er klar over, at covid-19 fylder rigtig, rigtig meget i danskernes hverdag, håber man på den anden side på, at flere indsamlere når at samle sig under fanerne.

”Der er brug for, at vi alle udviser solidaritet, for mange har akut brug for hjælp. Corona har massive konsekvenser for sårbare mennesker ikke bare ude i verden men også her i Danmark. Der er brug for handling, og tre timer med en indsamlingsbøtte har stor betydning,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors i pressemeddelelsen.

Mangler hænder

Problemet for Røde Kors er slet og ret mængden af indsamlere, og man frygter et stort tab, hvis søndagen starter med langt færre indsamlere end håbet.

”Hver eneste indsamler er afgørende! For når en indsamler får 1.000 kroner i indsamlingsbøtten, så kan vi sikre mad til 20 børn i en hel måned i Syrien. Derfor håber jeg virkelig, at der er flere, der kan undvære tre timer til en gåtur på søndag, for der er mange mennesker, der har brug for Røde Kors’ hjælp lige nu,” siger Anders Ladekarl i pressemeddelelsen.

Røde Kors skriver i pressemeddelelsen, at indsamlingen kommer til at foregå efter myndighedernes anbefalinger. Det betyder, at der på alle indsamlingssteder er sikret både håndsprit og afstandstape, mens alle indsamlere får udleveret håndsprit, så de kan holde den fornødne hygiejne, når de samler ind.

Udfordringen for Røde Kors er, rent økonomis, at en indsamler i gennemsnit henter 1000 kroner ind i løbet af de tre timer, indsamlingen varer.

Tager man udgangspunkt i det tal, betyder 2000 færre indsamlere, at der bliver samlet op mod 2 millioner kroner mindre ind.

Pengene fra årets indsamling skal blandt andet gå til familier og sygepersonale i udsatte corona-områder. Pengene går også til de krigsrate lande Syrien og Yemen, og til børnefamilier i Danmark, der er udsatte.

Hvis man ønsker at melde sig som indsamler, kan det ske på Rødekors.dk/indsamler eller på telefon 7010 0000.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu