Dansk skib sejler krigsmateriel til Bahrain

18. maj 2012 06:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk skib sejler krigsmateriel til Bahrain
Billede mangler

Et skib under dansk flag er på vej til Bahrain med militært isenkram. Det er skibet Danica Brown fra det kontroversielle rederi H. Folmer & Co., der har en sending raketmotorer på vej til diktaturet i Den Persiske Bugt, skriver Ekstra Bladet.
Skibet lagde ud fra USA i slutningen af april og vil før ankomsten i Bahrain have afleveret våben og krigsmateriel i bland andet Italien, Oman og De Forenede Arabiske Emirater. Lasten forventes at være fremme inden for få dage.
Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har på det kraftigste fordømt styret for at have fængslet og torteret den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja.
Han afviser ifølge Ekstra Bladet at forpligte sig til strengere regler for våbentransport, sådan som man har gjort det i blandt andet Tyskland og Belgien.
Her vurderes transporter af våben og krigsmateriel til tredjelande fra gang til gang, så det kan forhindres, at lasten ikke ender i konfliktzoner og diktaturstater.
Og det bliver kritiseret af professor i statskundskab på Københavns Universitet Ole Wæver:
– Den lovgivning, regeringen og Christiansborg har vedtaget på det her område, får Danmark til at fremstå enormt dobbeltmoralsk, fordi vi på den ene side fordømmer et regime, men samtidig tillader, at vi sejler våben derned, siger han til Ekstra Bladet.
Villy Søvndal afviser enhver form for dobbeltmoral:
– Jeg har ikke mulighed for at gå ind i den enkelte sag, men generelt arbejder vi for større ansvarlighed med våbenhandel, udtaler han til Ekstra Bladet.
Også fra den amerikanske tænketank Transarms bliver Danmark kritiseret.
– Skibet sejler med dansk flag, og alle slags våben og militært udstyr, der sendes til Bahrain – også selv om det ikke bruges direkte på folket – er et signal om støtte til et regime, der dræber dets eget folk, siger direktør Sergio Finardi til Ekstra Bladet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu