Dansk sportslegende er død

20. januar 2019 13:11 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Gert Frank er gået bort i en alder af 62 år.

Det er ikke hver dag, at en ikonisk dansk cykelrytter dør, der blandt mange betegnes som den bedste danske 6-dagesrytter nogensinde, men det er nu tilfældet. Gert Frank er nemlig død i en alder af 62 år, skriver BT.

–  Det er med stor sorg at jeg kan meddele at min far Gert Frank er sovet stille ind, fremgår det ifølge BT af et opslag på Gert Franks søns Facebook.

I løbet af 1980’erne var Gert Frank nærmest ustoppelig – og i løbet af karrieren vandt han imponerende 20 6-dages sejre, heraf tre i København og tre i Herning.  Men som om det ikke var nok, så har han også vundet EM i parløb tre gange, et EM i omnium og EM i det såkaldte ‘derny pace’.

Gert Frank blev særligt kendt for sit makkerskab med Hans-Henrik Ørsted.

Gjorde indtryk på verdenstjerne

Michael Rasmussen var op gennem 00’erne en af de største danske cykelstjerner på godt og ondt. Men for den vævre klatrer, så har Gert Frank altid haft en helt særlig plads i hjertet – og på Facebook, der siger ‘kyllingen’ nu farvel til Gert Frank, som har kostet Michael Rasmussen mange søvnløse nætter.

– Gert var årsagen til jeg i de efterfølgende mange år fik fri fra skole mandag eftermiddag, når BT med Jørgen Beyerholm i spidsen bød indenfor, og iøvrigt mødte træt op i skole torsdag morgen, da jeg naturligvis sad på lægterne til finalejagten onsdag aften, skriver Michael Rasmussen blandt andet.

Og for Michael Rasmussen stopper de rosende ord for den imponerende rytter ikke der.

– Mit første og største banecyklingsidol Gert Frank er desværre ikke i blandt os længere. Jeg var til mit første 6-dagesløb i Forum i 1979. Det år hvor Gert tog sin første sejr sammen med René Pijnen i den gamle røgfyldte hal.

Klik dig i gennem galleriet og genlev de magiske øjeblikke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu