Dansk stortalent kan få Bayern-debut

15. marts 2013 18:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk stortalent kan få Bayern-debut
Billede mangler

Et af Danmarks største fodboldtalenter kan lørdag eftermiddag tage et stort skridt i sin i forvejen rivende udvikling.

Det 17-årige stortalent Pierre Emile Højbjerg er for første gang udtaget til Bayern Münchens førsteholdstrup, som kl. 18.30 gæster rivalerne Bayer Leverkusen i Bundesligaen.

Bayern, som står foran oprejsning efter 0-2 nederlaget til Arsenal i Champions League i midtugen, sparer de offensive spillere Thomas Müller og Franck Ribery, og derfor er der blevet plads til danskeren i truppen.

Det er endnu ikke et år siden, at Højbjerg skiftede fra Brøndbys ungdomsafdeling til den tyske storklub. Her startede Højbjerg i ungdomsafdelingen, men blev hurtigt fast inventar på reserveholdet. På det seneste har Pierre Emile Højbjerg trænet med førsteholdet, og da han var med truppen på træningslejr i Dubai spillede han kampe for førsteholdet.

Allerede da Højbjerg som 16-årig skrev under på kontrakten med mægtige Bayern blev der lagt en målrettet og ambitiøs plan for, hvordan han kunne komme til at spille side om side med Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger og Manuel Neuer. Den plan er fulgt, og meldingerne fra klubben omkring Højbjerg har været særdeles positive.

Bayern Münchens sportsdirektør Matthias Sammer roste i januar sit danske talent, da han blev hevet op for at træne med førsteholdet.

– Pierre er blevet mere stabil og mere mand. Han har alle muligheder. Det er velkendt, at Jupp Heynckes (Bayern Münchens træner, red) har et rigtigt, rigtigt godt blik for unge spillere, sagde sportsdirektøren ved den lejlighed.

Pierre Emile Højbjerg har tidligere fortalt om sine høje ambitioner, men lagt vægt på, at han i sin første tid i München har fokus på at udvikle sig. Selvom dåbsattesten ikke er særlig gammel har han et modent sind og en professionel tilgang, hvilket passer godt til tysk fodbold. Klubben betegnede ham som en slags kommende Bastian Schweinsteiger i sin spillestil, og Højbjerg gik ind til forventningspresset uden Bendtner-nykker, men med høj professionalisme og alvor.

– Jeg opnår nye erfaringer hver dag, og at træne med førsteholdet er utrolig værdifuldt for min udvikling. Jeg er kommet endnu et skridt nærmere min drøm om professionel fodbold. Det er et stadie på rejsen, men intet mere, sagde Højbjerg i januar til klubbens website.

Hvis Pierre Emile Højbjerg får debut lørdag er det godt nyt for Danmark. I hvert fald umiddelbart. Højbjergs mor er nemlig franskmand, og det 17-årige talent har derfor mulighed for at spille for både det franske og det danske landshold. Landstræner Morten Olsen har tidligere fortalt, at han holder øje med Højbjergs udvikling. I den forbindelse forsøgte han diplomatisk at lægge et lille pres på talentet tidligere på året.

– Det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på, men det er heldigvis oftest hjertet, man vælger ud fra. Indtil nu har han jo valgt Danmark, sagde Morten Olsen til sporten.dk, og hentydede til, at Pierre Emile Højbjerg har spillet for de danske ungdomslandshold.

Pierre Emile Højbjerg har endnu ikke besluttet sig endeligt for, hvilket landshold han ønsker at repræsentere – hvis det skulle blive aktuelt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu