Dansk stortalent: Oscar inspirerede mig

14. februar 2013 16:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk stortalent: Oscar inspirerede mig
Billede mangler

Den 19-årige benamputerede Paralympic-bronzevinder i længdespring i London har kendt Oscar Pistorius siden 2011 og set op til ham som den store inspirationskilde.

– Oscar et mit store forbillede. Et unikt menneske. Jeg mødte ham første gang ved VM på New Zealand, mit første rigtige store stævne. Da vi mødtes igen et halvt år efter, kom han hen til mig og hilste. Han huskede mit navn, siger Daniel Wagner Jørgensen til sporten.dk.

– Han er det sødeste og mest sympatiske menneske, man kan forestille sig. En behagelig person at være sammen med. Ydmyg, altid venlig. Han giver sig tid til at tale med folk. Alt dét, jeg har læst og set fra Sydafrika i dag, er uforståeligt og et chok for mig.

Daniel Wagner Jørgensen er fulgt i Oscar Pistorius’ spor og tager rundt og taler med andre handicappede for at inspirere dem til at dyrke idræt.

– Oscar har inspireret en hel verden, og jeg vil også gerne hjælpe andre. De skal kunne sige, at når Daniel kan, så er der også muligheder for mig, siger han.

Daniel Wagner Jørgensen går i gymnasiet i Vejle og er i denne uge på skiferie i Frankrig. Som 14-årig deltog han i 2008 i en opvisning i springgymnastik i idrætshuset i Vejle. Han satte af på en minitrampolin for at lave en dobbelt forlæns salto. Et spring, han har lavet masser af gange før.

Men det gik galt.

Han landede med al vægt på højre ben, og det fatale spring medførte, at han blev amputeret over knæet.

Ligesom Oscar Pistorius er Daniel Wagner Jørgensen ambassadør for Össur, den islandske medtechvirksomhed, som har udviklet den J-formede kulfiber protesesprinterfod, Flex-Foot Cheetah, de begge løber med.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu