Dansk succesarkitekt får job i Washington

13. marts 2013 12:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk succesarkitekt får job i Washington
Billede mangler

Han er vant til at tænke stort, og hans arkitektfirma hedder da også BIG, og det får han i dén grad brug for, når den danske succesarkitekt Bjarke Ingels i de kommende år skal lede et projekt, der skal nytænke verdens største forsknings- og museumskompleks, den 160 år gamle Smithsonian Institution, der ligger i den amerikanske hovedstad, Washington DC. Det skriver b.dk.

 

Bjarke Ingels Group (BIG) har vundet en arkitektkonkurrence, hvor han sammen med sine medarbejdere blandt andet skal skabe en sammenhæng mellem Smithsonians historiske bygninger og haver, så besøgende kan få en bedre og mere sammenhængende oplevelse.

»Det er en stor ære og udfordring at blive bedt om at nytænke en af de mest betydningsfulde amerikanske institutioner i USAs hovedstad,« skriver Bjarke Ingels i en pressemeddelelse.

Kontrakten lyder på 2,4 millioner dollar, og der er store forventninger til, hvad den danske arkitekt kan udrette.

»BIGs arbejde er innovativt, analytisk, uventet og intelligent. Vi tror på, at de over det næste årti kan hjælpe os med at transformere denne uforenelige gruppe af højtelskede bygninger og udendørs arealer til et sted, der er mere dynamisk, socialt og aktivt,« udtaler Christopher Lethbridge fra Smithsonian Institution.

Bjarke Ingels har tidligere med held lavet lignende projekter, hvor natur, byggeri og infrastruktur indgår i en større sammenhæng. Senest har arkitekten været involveret i et større projekt på Amager, hvor der er planer om at lave en kæmpe skibakke oven på en udvidelse af Amagerforbrændingen. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu