Dansk teenager død af frygtet sygdom

6. januar 2017 21:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En kun 17-årig dreng døde nytårsdag af den frygtede meningokoksygdom også kendt som meningitis

Dansk teenager død af frygtet sygdom
Arkivfoto.

En 17-årig dreng er nytårsdag død af meningokoksygdom. Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet smitteopsporing, og været i kontakt med de personer, som det var relevant at tilbyde forebyggende behandling. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Søndag den 1. januar 2017 døde den 17-årig dreng fra Region Hovedstaden af den sjældne meningokoksygdom – også kendt som meningitis.

Sygdommen skyldes bakterier, som kaldes meningokokker. Meningokoksygdom er både en sjælden og meget lidt smitsom sygdom. I 2015 var der 40 tilfælde i Danmark.

”Vi har lavet smitteopsporing, og været i kontakt med de personer, som det er relevant at tilbyde forebyggende behandling. Det er vigtigt at understrege, at sygdommen er meget lidt smitsom, og at det kun er nødvendigt med forebyggende behandling, hvis man har sovet sammen med eller kysset en person der er syg med meningokoksygdom inden for en periode på ti dage før sygdommens start,” lyder det i pressemeddelelsen fra Anette Lykke Petri, der er enhedschef, overlæge, ph.d. i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu