Dansk topchef ved at indhente Zuckerberg

18. marts 2013 17:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk topchef ved at indhente Zuckerberg
Billede mangler

Den danske topchef for verdens største softwareleverandør til erhvervslivet, Jim Hagemann Snabe, er et mulehår fra at overhale Facebook-stifter Mark Zuckerberg.

Det sker på det årlige rundspørge fra amerikanske Glassdoor, et onlinefællesskab om karriere og arbejdspladser, over topchefer og deres evne til at lede deres eget selskab. Nuværende og tidligere ansatte bliver spurgt.

Facebooks Mark Zuckerberg opnår 99 procents opbakning til sin måde at lede verdens største, sociale netværk på og indtager dermed den førsteplads, som Apples Tim Cook har forladt for at ende på 18.-pladsen, to pladser efter internetgiganten Amazons Jeff Bezos. Hver af de to har samlet 93 procents opbakning.

Solid andenplads

Men ind på en solid andenplads kommer Jim Hagemann Snabe og hans amerikanske medtopchef, Bill McDermott. De to har siden februar 2010 stået i spidsen for tyske SAP, som de overtog fællesledelsen af, efter at Léo Apotheker blev fyret. Sammen har duoen fået SAP til at storme fremad og formået at forny sig afgørende ved i overraskende hurtigt tempo at omstille sig fra klassisk software installeret på de enkelte computere til programmer, som kører via netforbindelsen – tidens mantra.

SAP-duoen har med 99 procents støtte distanceret Google-medstifter og -topchef Larry Page, som kun når ind på en 11.-plads med 95 procents opbakning på bagsmækken.

Den svenske mobilgigant Ericssons topchef, Hans Vestberg, rykker ind på en 17.-plads, lige foran Apples Tim Cook, med en opbakning på 93 procent.

Se den samlede liste her: http://www.glassdoor.com/50-Highest-Rated-CEOs.htm

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu