ANNONCE

Stor dansk cykeltriumf

2. oktober 2020 17:03 | Af: Ritzau Fokus

Søren Kragh Andersen leverede en stor bedrift, da han vandt enkeltstarten i World Tour-løbet Binckbank Tour.

Stor dansk cykeltriumf
Danske Søren Kragh Andersen vandt også to etaper i årets Tour de France. Foto: Scanpix

Danske Søren Kragh Andersen trådte helt igennem, da han atter imponerede i cykelsadlen fredag.

Her leverede Sunweb-rytteren en imponerende enkeltstart i World Tour-løbet BinckBank Tour, da han ganske enkelt vandt med tiden ni minutter og 59 sekunder.

Sejren til den 26-årige cykelrytter fra fynske Strib kom blot dagen efter, at den nu tidligere cykelverdensmester Mads Pedersen (Trek) torsdag slog til i en massespurt og vandt løbets 3. etape.

Mads Pedersen kom torsdag i mål med en tid, der var otte sekunder langsommere end sin danske kollega. Dermed er det tæt i toppen inden lørdagens sidste etape.

Mads Pedersen holdt med sin præstation lørdag fast i løbets førertrøje.

Dansk drama i vente

Løbet slutter med en etape på 185 kilometer, og det bliver lidt af et drama set med danske øjne.

Mads Pedersen topper i førertrøjen inden etapen, og han har såmænd Søren Kragh Andersen lige i hælene, da fredagens vinder er blot syv sekunder efter i den samlede stilling.

Stefan Küng, der netop har taget VM-bronze i enkeltstart, følger efter på tredjepladsen, efter at han måtte se sig besejret med seks sekunder fredag af Søren Kragh Andersen.

Danskeren har vist stor form på det seneste. Han vandt som den første dansker længe to etaper i samme Tour de France, da han i årets udgave sejrede på etape 14 og 19.

Det var ikke sket siden Michael Rasmussen i 2007, og fredag viste Kragh Andersen altså atter, at han har fart i benene, da han fyrede en imponerende enkeltstart af i belgiske Riemst.

Her blev der kørt på en rute på lidt over otte kilometer, og danskeren hamrede i mål med bedste tid og kunne derefter blot iagttage konkurrenterne, mens han selv velfortjent trådte mælkesyren ud af benene på en kondicykel bagefter.

Fredagens enkeltstart i Riemst var et resultat af, at onsdagens planlagte enkeltstart i hollandske Vlissingen, Terneuzen og Sittard blev aflyst på grund af skærpede coronarestriktioner i Holland efter stigende smittetal.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu