Dansk ubåds-ejer sigtet for drab på denne svenske journalist

12. august 2017 10:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Politiets sigtelse mod raketforsker og ubådskaptajn er endnu meget upræcis og uden detaljer.

Opfinder Peter Madsen er sigtet for på ukendt måde at have dræbt svenske Kim Wall på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag, det fremgår af sigtelsen mod ham.

Den er blevet læst op af anklager Louise Nielsen i Københavns Byret lørdag.

Her er Peter Madsen kaldet “Raket-Madsen” blevet stillet for en dommer og præsenteret for sigtelsen.

Det er endnu ikke kommet frem, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Bjerges lørdag

Københavns Politi oplyser på det sociale medie Twitter, at man begynder bjærgningen af ubåden “UC3 Nautilus” klokken 10:00 lørdag formiddag.

Herefter skal den bringes ind til havnen i København og undersøges af en kriminaltekniker. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til nyhedsbureauet TT.

Sagen kort

Kvindens kæreste meldte natten til fredag kvinden savnet. Heller ikke ubåden var der nogen spor efter.

Fredag formiddag modtog Forsvarets søredningstjeneste opkald fra skibe, som havde set ubåden i farvandet syd for Drogden Fyr.

Lidt senere sank ubåden. Peter Madsen blev samlet op og sejlet i havn i Dragør. Her kørte han væk med politiet, og senere på dagen meldte Københavns Politi ud, at Madsen var blevet sigtet for drab på kvinden. Peter Madsen hævder imidlertid, at han satte kvinden af på refshaleøen

Leder efter vidner

Politiet leder efter vidner, der kan be- eller afkræfte hændelsesforløbet.

– Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring klokken 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring klokken 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter klokken 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje. Vi vil udsende en ny pressemeddelelse, når det har været muligt at komme ind i ubåden, eller når der foreligger andre væsentlige nye oplysninger i sagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen.

Du kan se et billede af den kvindelige journalist, som Peter Madsen nu er sigtet for at have dræbt, i galleriet her over artiklen.

Signalement

Kvinden har følgende signalement:

– 160 centimeter høj
– 56 kilo
– 30 år gammel
– Spinkel af bygning
– Rødbrunt hår
– Grønne øjne
– Iført orange bluse med lange ærmer, sort/hvid-blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Københavns Politi på 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu