ANNONCE

Dansk Utøya-vidne: Nu kan jeg komme videre

24. august 2012 13:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk Utøya-vidne: Nu kan jeg komme videre
Billede mangler

Det afgørende for den dansk-norske overlevende fra massakren på Utøya, Patrick Piscot, var ikke dommens længde, men snarere, at sagen mod Anders Behring Breivik fredag sluttede med domsafsigelsen.
Anders Behring Breivik, der den 22. juli sidste år dræbte 77 mennesker i Oslo og på øen Utøya, blev idømt lovens strengeste straf. En forvaringsdom, der i princippet kan forlænges til evig tid.
– Det, at der er faldet punktum i sagen, er også et punktum i mit liv. Nu kan jeg komme videre, siger Patrick Piscot til Ritzau.
– Siden sommerferien og retssagen sluttede, har jeg forsøgt at komme videre. Og det er også gået fint. Domsafsigelsen er det endelige kapitel, som er overstået. Nu kan vi glemme ham, selvom man nok aldrig kommer helt til det, siger han.
Patrick Piscot, der var 18 år, da han overlevede massakren, er i Danmark, hvor han så domsafsigelsen på tv sammen med sin søster.
Han har naturligvis fulgt sagen tæt gennem hele forløbet, men det har også været så surrealistisk en oplevelse, at han i begyndelsen ikke vidste, om han skulle grine eller græde.
Og derfor har han også svært ved at snakke om lettelse, glæde eller andre følelser efter dommen.
– Jeg har svært ved at sætte følelser på det. I begyndelsen var det tungt at se ham igen. Jeg vidste ikke, om jeg skulle græde eller grine eller andre ting.
– Men jo længere gennem retssagen vi kom, jo mere forstod jeg af det hele. At se domsafsigelsen har været helt normalt for mig. Det havde jeg ikke nogle mærkelige følelser ved, siger han.
Patrick Piscot overlevede massakren, da han sammen med 10 andre unge slap væk fra øen i en båd, som de padlede ud på søen, mens Breiviks kugler føg omkring båden, så splinterne stod op i deres ansigter.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu