ANNONCE

Dansk vaccinesucces: Virker mod frygtet sygdom

13. august 2019 04:18 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

For første gang nogensinde har man haft succes med at afprøve en vaccine mod klamydia på mennesker, og vaccinen er dansk.

Danske forskere har taget et stort skridt i retning af at skabe en vaccine mod den mest udbredte kønssygdom i Danmark og nummer 2 i hele verden.

For første gang nogensinde har man haft succes med at afprøve en vaccine mod klamydia på mennesker, skriver Politiken tirsdag.

Statens Serum Institut (SSI) har i samarbejde med Imperial College i London testet en dansk udviklet vaccine på 35 britiske kvinder, og resultaterne var opløftende.

Alle testede kvinder dannede antistoffer mod klamydia, ligesom antistofferne blev fundet i kvindernes kønsveje, hvor de skal bekæmpe bakterien.

Med andre ord: Vaccinen virker efter hensigten.

– Vi betragter det som et gennembrud, siger Frank Follmann til Politiken.

33.415 smittede i Danmark

Han præsenterer sammen med sine kolleger resultaterne i en artikel i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancet Infectious Diseases i dag.

Sidste år blev 33.415 danskere konstateret smittet med klamydia.

Det er i gennemsnit 91 om dagen, og tallet er steget markant de seneste 20 år.

Det reelle antal smittede årligt er ifølge fagfolk mindst dobbelt så højt, da de fleste ikke bliver testet. Klamydia rammer årligt 131 millioner verden over.

I galleriet ovenfor kan du se, hvor i Danmark flest smittes med klamydia.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu