Dansk vækstkomet svømmer i oliepenge

28. februar 2013 16:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk vækstkomet svømmer i oliepenge
Billede mangler

Både resultat og omsætning tordner i vejret for danske Welltec, der producerer udstyr til olie- og gasindustrien. Omsætningen vokser med hele 39 procent til 1,7 mia. kroner i 2012, og bundlinjen vokser med 44 procent til 129 mio. kroner i 2012, viser selskabets årsregnskab.

Meget flasker sig for tiden for Welltec med produktion i Allerød i Nordsjælland, og på den baggrund melder selskabet nu positivt ud om udviklingen i 2013.

»Omsætning i 2013 skal ligge på mellem 2,1 og 2,3 mia., hvilket svarer til en vækst på 24 til 35 procent,« siger Jesper Helmuth Larsen, finansdirektør ved Welltec.

De flotte vækstrater har for kort tid siden ført til spekulationer om, hvorvidt Welltec er moden til en børsnotering, og den løsning kan godt komme på tale, bekræfter Jesper Helmuth Larsen.

»En børsnotering er en mulighed på sigt, men der er ikke truffet nogen beslutning om det. Det er noget, som vi ikke tænker på i det daglige. Vi fokuserer på driften,« siger han.Robotten i dybden

Årsagen til selskabets fremgang skal findes i teknologien. Welltec leverer robotter, som kan gøre det hurtigere og nemmere at få olie- og gas op af undergrunden. Det er industrien særdeles interesseret i, da det i dag er forbundet med stort besvær og store omkostninger at trække olie og gas op til overfladen.

»Vi gør brug af en ny teknologi, der udfordrer den konventionelle måde at gøre det på,« siger Jesper Helmuth Larsen.

»De konventionelle metoder, som stadig er meget udbredte, er meget arbejdstunge, kræver mange folk, store maskiner og meget udstyr. Vi kommer på banen med en robot, og den fylder meget mindre og kræver meget færre menneskehænder, og den løser langt de fleste opgaver, som konventionel teknologi kan,« siger han.

Det tekniske set-up byder på så lave omkostninger, at Welltec forventer at kunne fortsætte med at hente en god indtjening hjem på teknologien.

I dag er Welltec markedsledende, men konkurrenter rykker også stærkt på sig for tiden med samme eller lignende teknologi. Alligevel er direktionen hos Welltec fortrøstningsfuld, da de ser et stort potentiale i at gafle kunder blandt de mange olieseselskaber, som fortsat hovedsageligt bruger gammeldags teknologi.Flere ansatte

Fremgangen hos Welltec har ført til 25 procent stigning i antallet af medarbejdere i 2012, og kort før nytår rundede Welltec 1.000 ansatte på globalt plan. Væksten i antallet af medarbejdere vil fortsætte i 2013, men den bliver primært i udlandet, fastlår Jesper Helmuth Larsen.

»Det er ude i verden, vi leverer vores produkter, og derfor er det også her, at vi får behov for at ansatte flest i 2013,« siger han.

Der vil dog også være et vist antal nye danske arbejdspladser at hente. Allerede i dag er over 300 beskæftiget hos Welltec i Danmark, og al selskabets produktion foregår i Allerød, men bygger dog på komponenter produceret i udlandet.

Welltec blev stiftet i 1994 af Jørgen Hallundbæk, og allerede i 1996 kom den første af virksomhedens robotter på arbejde i Nordsøen. I dag er Welltecs robotter også i Asien, Stillehavsregionen, Amerika og Mellemøsten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu