Dansk vandflyrute tæt på at være flyvefærdig

24. januar 2013 11:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk vandflyrute tæt på at være flyvefærdig
Billede mangler

Folkene bag en kommende vandflyrute mellem København og Aarhus venter endelig godkendelse fra myndighederne om få uger.

 

Drømmen om at flyve passagerer i vandfly direkte fra Københavns centrum til Aarhus ditto ser ud til at være snublende nær for folkene bag Samsø Seaplane.

Støjberegningerne for flyruterne er færdige, og efterfølgende har Aarhus og Københavns Kommune to uger til at give den endelige godkendelse, skriver nyhedsbrevet Check-In.

Med grønt lys fra de to kommuner vil ni passagerer fire gange om dagen kunne lette og lande fra Langelinie i København og Østhavnen i Aarhus. Prisen bliver 1.500 kroner for en enkeltbillet, og turen i Cessna-vandflyet vil tage 45 minutter.

Rune Balle fra Samsø Seaplane håber derfor at kunne søsætte vandflyet til sommer.

“Vi når ikke at komme i gang til 1. maj, som det var planen, men så forhåbentlig et par måneder senere,” siger han til Check-In.

Arbejdet med at få ruten op at stå har været forsinket flere gange. Sidste år udskød Samsø Seaplane åbningen, fordi man først ville kunne få flyet i luften i sensommeren. Ifølge Rune Balle er det lille flyselskab afhængig af at kunne flyve i sommersæsonen, hvor trafikken vil være mere massiv.

“Det er tanken, at der ind imellem ruteflyvning også skal flyves turistflyvning og taxiflyvning, og det vil der ikke være meget af i vinterhalvåret, mens udgifterne vil være omtrent de samme som om sommeren. Ved at starte om foråret får vi en opstart med udsigt til et travlt sommerhalvår med mulighed for mange indtægter, der skal være med til at betale udgifter hele den følgende vinter, hvor der vil være mindre travlt end i sommerhalvåret,” sagde Rune Balle til Check-In, da man sidste år rykke premieren til 2013.

Cessna-vandflyet bruger 500 meter til start og 300 meter til landing. Når flyet flyver fra København, vil det derfor skulle sejle fra Langelinie og mellem Trekronerfortet og havmøllerne på Middelgrunden, før det letter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu