ANNONCE

Dansk vidne: Jeg tænkte på Titanic

14. januar 2012 18:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk vidne: Jeg tænkte på Titanic
Billede mangler

Danske Peter Christensen var sammen med sin kone og et vennepar var om bord på det forliste krydstogtskib Costa Concordia.
I går aftes stødte skibet på grund ud for den italienske vestkyst ved øen Giglio, og alle gik i panik.
“Mennesker, glas og andre genstande væltede rundt over det hele. Folk råbte og skreg,” siger Peter Christensen til Politiken.
67-årige Peter Christensen fra Nordborg på Als fortæller, at der først kom en lille rystelse, da skibet ramte klipperne.
“Da nødbelysningen kom på, fortalte personalet os, at alt var under kontrol, og at vi skulle blive, hvor vi var,” fortæller han.
Kort efter gik passagererne igen i panik, da skibet begyndte at hælde, og de kaotiske scener blev ikke bedre, da personalet beordrede folk mod dækket.
“Der må jeg indrømme, at jeg tænkte på Titanic og frygtede, hvad det kunne ende med. Folk skubbede, og da vi endelig kom frem til en redningsbåd, var den fyldt, og vi måtte søge videre”, siger den 67-årige mand, og fortsætter:
“Endelig fandt vi en båd, hvor vi fire kunne klemme os ned. Men den kunne ikke fires ned i vandet, da skibet på det tidspunkt hældte så meget, at redningsbåden på det nærmeste lagde sig på skibets side.”
Der savnes fortsat mellem 50 og 70 mennesker. To franskmænd og en peruaner er omkommet.
Danskerne er nu blevet evakueret til Rom.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu