Dansk VM-bronze i cykling

20. februar 2013 20:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk VM-bronze i cykling
Billede mangler

Efter at have forladt sommerens OL i London uden medalje, fik det danske banelandshold oprejsning ved VM i hviderussiske Minsk, da det onsdag blev til bronze i 4 km holdforfølgelsesløb.

 

Den danske kvartet med Rasmus Quaade, Casper Folsach, Mathias Møller og OL-helten Lasse Norman levnede ikke deres spanske modstandere chance i bronzefinalen, da man var næsten seks sekunder hurtigere på velodromen i Minsk.

Med tiden 3.59.821 satte de rød-hvide rekord for den pågældende konstellation og kan se tilbage på et mesterskab, hvor man er kommet nærmere de dominerende mandskaber fra henholdsvis Storbritannien og Australien.

I kampen om guldet var Australien overraskende nok klart hurtigere end verdensrekordholderne fra Storbritannien og rundede de fire km i tiden 3.56.751.

Landstræner Casper Jørgensen vekslede sin skuffelse over ikke at have ramt en guld-duel mod Australien til glæde over at have fuldført missionen i Minsk og fået medalje med hjem.

– Tingene lykkedes rigtigt fint i bronzefinalen. Vi fik lige justeret nogle ting i forhold til kvalifikationen, hvilket gjorde at vi kom under fire minutter, lød det fra Casper Jørgensen efter at tredjepladsen var i hus. – Jeg er rigtig tilfreds med medaljen. Efter kvalifikationen var jeg en smule skuffet over det ikke blev til en finale, men vi kunne under alle omstændigheder ikke have slået Australien, så nu er jeg rigtig glad for at vi opfyldt vores målsætning, resumerer Casper Jørgensen overfor cyclingworld.dk.

Det sætter den danske præstation i relief, at briterne i deres guldfinale kørte i 4.00.967 og dermed var langsommere end end de rød-hvide musketerer, der overordnet set stiler efter ædelt metal ved OL i Rio i 2016.VM fortsætter torsdag, hvor Rasmus Quaade skal i ilden i individuelt forfølgelsesløb. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu