Danske Bank: Vi er på vej ud af krisen

7. februar 2013 08:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske Bank: Vi er på vej ud af krisen
Billede mangler

Danske Bank leverede for 2012 et forventet resultat efter skat på 4,7 mia. kr. – 3 mia. kr. mere end det foregående år.

Samtidig ser banken lyst på dette år, hvor der forventes en fordobling af resultatet. Der bliver dog ikke udbetalt udbytte endnu, fremgår det af bankens regnskab for 2012.

I år skal fordoblingen af overskuddet blandt andet hentes i de nye omstridte gebyr-abonnementer, som banken netop har indført. I det forløbne år steg bankens gebyrindtægter ellers fra 8,3 til 8,8 milliarder kroner.

Renteindtægterne steg fra 23,5 mia. kr. til 24,8 mia. kr., og samlet set kommer banken ud af 2012 med det bedste resultat i flere år.

“Det er det bedste resultat siden 2007 og klart et skridt i den rigtige retning. De indtjeningstiltag, vi har taget initiativ til, begynder at slå igennem. Det har sammen med forbedrede forhold på kapitalmarkederne og et stærkt fokus på omkostningerne betydet fremgang i 2012. Vi er i fuld gang med at implementere vores nye strategi, der skal sikre, at vi når vores mål i 2015,” skriver koncernchef Eivind Kolding i forbindelse med regnskabet.

Den største stigning i indtægtskilderne på 22 procent stammer fra handelsaktiviteter, der indbragte knap 9 mia. kr. gennem året.På den side i regnskabet, der koster penge, faldt nedskrivninger på udlån fra 13,2 mia. kr. til 12,5 mia. kr., mens omkostningerne til at drive banken steg et par procent til 26,6 mia. kr. Omkostningsprocenten faldt dog fra 59,9 pct. til 55,8 pct. i forhold til året.

Danske Bank skrumpede en smule – ca. 1 procent – på både ind- og udlån.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu