Danske bilimportører klar med gasbiler

25. februar 2013 17:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske bilimportører klar med gasbiler
Billede mangler

Flere importører blandt de store europæiske bilmærker er klar til at importere gasdrevne modeller. Blandt dem er italienske Fiat, der er klar med en Panda i mikrobilskategorien samt den nye model 500L.

»Vi har priser på dem inden for en måned. Vi kan ikke sige noget om priserne endnu, fortæller pressechef i Fiat Danmark,« Steffen Holm.

Han anerkender dog, at priserne bliver højere end de tilsvarende benzin- eller dieseldrevne udgaver. Trods en afgiftsændring i december 2012 på de gasdrevne biler, så er det ikke på prisen, at de kan konkurrere.

»Listepriserne på en gasbil bliver højere end en tilsvarende benzindreven, for den er dyrere at producere,« siger Steffen Holm.

Modellerne kommer med de samme udstyrspakker, og generelt er specifikationerne magen til dem, der allerede findes på gaden. Det nye brændstof betyder ikke noget i den sammenhæng, men motorlyden er derimod mindre hørbar, og motorolien skal muligvis skiftes oftere, vurderer Steffen Holm.

Gasdrevne biler er for de professionelle

Med afgiftsændringen på de gasdrevne biler i december 2012 er det pludseligt blevet aktuelt at kigge på gasdrevne biler, der kører mere end 18 kilometer på det, der er tilsvarende en liter benzin. Afsætningen af bilerne før afgiftsændringen har været træg, fortæller importøren af Mercedes-Benz i Danmark.

»Vi har dem allerede på salgslisten, men vi har bare ikke set særligt mange kunder, der har bestilt en. Det har jo været lidt svært at få den fyldt op med gas,« siger Lars van het Erve, pressechef for Mercedes-Benz Danmark.

Det er dog lige ved at ændre sig.

»Vi har lige leveret den første bil til Skive Kommune. De har fået en minibus på gas,« siger Lars van het Erve.

Den type kunder håber Fiat også på, at de kan få til deres modeller med gas.

»Her i begyndelsen satser vi på kommuner og offentlige kunder. Markedet på gas er endnu ret begrænset,« siger Steffen Holm.

Ifølge ham er der kun fire eller fem tankstationer til gasdrevne køretøjer i Danmark, og derfor har Fiat indtil videre primært professionelle aftagere af bilerne i sigte. Følgelig tilbyder Fiat også en række af deres erhvervskøretøjer som gasdrevne biler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu