Danske børn er mest udsatte på nettet

17. marts 2013 11:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske børn er mest udsatte på nettet
Billede mangler

Danske børn er de mest udsatte i hele Europa, når det kommer til internettet. For eksempel er 42 procent stødt på billeder med seksuelt materiale. Gennemsnittet i Europa er kun 23 procent.

 

Det viser en ny undersøgelse foretaget af EU Kids Online. Undersøgelsen viser da også, at Danmark er det land i Europa, hvor flest børn og unge har adgang til nettet. Hele 98 procent mellem 9 og 16 år – det europæiske gennemsnit er 87 procent. Det skriver Søndagsavisen.

Det er især de sociale medier, hvor de unge er repræsenteret. Hele 75 procent af danske børn har en profil på et socialt netværk, som for eksempel Facebook.

Det sætter ekstra store krav til forældrene.

Henrik Lindholm, der er IT-sikkerhedsekspert hos sikkerhedsfirmaet BullGuard, mener, at unge kan få et distanceret forhold til andre, når de færdes på de sociale medier.

»Der er nemt at skrive alt muligt, fordi du ikke har direkte kontakt med modtageren, og det kan føre til blandt andet mobning, men også kontakt med personer, som du ikke kender den rigtige identitet på,« siger Henrik Lindholm til Søndagsavisen.

Til trods for at der kan være lurende farer for børn på nettet, så er det ifølge Bente Boserup fra Børns Vilkår også vigtigt at fremhæve de klare fordele, danske børn har.

»Hvis vi først har opdraget vores børn til at færdes på nettet, så vil jeg sige, at danske børn har en stor fordel. De lærer hurtigere sprog, og de har stor gavn af de fællesskaber, der er på nettet. Her kan de spille med andre og chatte med venner og familie, hvilket kan være med til at holde relationer ved lige,« siger hun.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu