ANNONCE

Danske diplomater må blive i syrisk blodbad

10. februar 2012 16:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske diplomater må blive i syrisk blodbad
Billede mangler

I går døde op mod 127 syriske oprørere i gadekampe mod præsident Assad. Men de danske diplomater i landet er fortsat i sikkerhed.
Det mener udenrigsminister Villy Søvndal (SF), som derfor ikke vil trække dem hjem, sådan som flere andre lande har gjort med deres folk.
“Lige nu er vurderingen, at der ikke en nogen direkte trussel mod den danske ambassade,” siger Villy Søvndal til Newspaq og påpeger, at de nordiske lande har samme holdning.
I dag er titusinder syrere i gaderne for at protestere mod Rusland. De er utilfredse med, at Rusland har nedlagt veto mod en FN-fordømmelse af overgrebene mod den syriske befolkning.
FN anslår, at op mod 6.000 mennesker er dræbt, siden uroen startede for knap et år siden. Udenrigsministeren overvejer dog situationen løbende.
“Indtil videre har vi en ambassade i Damaskus, der følger udviklingen nøje. Skulle det på et tidspunkt blive farligt for vores udsendte, så kommer de naturligvis hjem med det samme,” fortæller Villy Søvndal.
Præsident Barack Obama opfordrer præsident Assad til at træde tilbage, men han nægter. I stedet sender han flere tropper ind mod demonstranterne. Søvndal tror dog, at Assads dage er talte.
“Regimet i Syrien kører på lånt tid, det kommer ikke til at overleve. Det er derimod meget sværere at sige noget kvalificeret om, hvad der kommer bagefter,” siger udenrigsministeren.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu