Danske drenge kvaste svane ihjel med sten: Nu har sagen fået konsekvenser

20. oktober 2017 08:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Tre elever er blevet smidt ud af deres efterskole ved Vejen efter en politisag i Italien.

Danske drenge kvaste svane ihjel med sten: Nu har sagen fået konsekvenser
En knopsvane er blevet stenet til døde af tre danske drenge, der var på rejse i Italien. Nu har sagen fået konsekvenser. Arkivfoto: Scanpix

For øjnene af forfærdede turister i nærheden af den populære Gardasøen i Italien overdængede tre danske drenge en svane med sten – til dyret led den ultimative skæbne. En politisag er åbnet mod de tre, der var på udflugt med Ladelund Efterskole. Nu har sagen også fået store konsekvenser for drengene, der er hjemme i Danmark igen.

Jydske Vestkysten skriver nemlig, at skoleledelsen har tildelt drengene den straf, at de ikke længere er velkomne på skolen, der ligger i nærheden af Vejen.

– Vi har fra skolens side afbrudt samarbejdet med de tre elever. De går ikke længere på skolen. Drengene blev i Italien opfordret til at kontakte en advokat, når de kom tilbage til Danmark. Hvad der videre kommer til at ske nu, er en sag mellem drengene og deres forældre, siger forstander Steffen Bendix Pedersen til avisen.

Svanen stenet ihjel

De tre elever, to er 17 år og en er 16 år, var ifølge den italienske avis La Stampa på gåtur ved den sydlige ende af den enorme Lago di Garda – Gardasøen – da en fuldvoksen knopsvane pludselig hidsede sig op og hvæsede af drengene. Det er børnelærdom, at sådan en aggressiv svane kan brække halsen eller armen på et menneske, så drengene blev naturligvis skræmte. Avisen skriver, at reaktionen blev at kaste små sten efter svanen, der som reaktion trak sig tilbage og gemte sig i nogle siv ved bredden.

Umiddelbart alt i orden og ingen kvæstelser, men de tre drenge syntes tilsyneladende ikke, at det var nok. Derfor fortsatte de med stenkasteriet – og det kostede den skræmte svane livet.

Rystede vidner tilkaldte det lokale militærpoliti.

– Det var meget voldsomt, og det skete om eftermiddagen for øjnene af en masse turister, der gik tur ved Gardasøen. Derfor besluttede vi at statuere et eksempel og sende sagen til ungdomsdomstolen i Venedig, har den lokale politichef Francesco Milardo tidligere sagt til TV2.

Drengene er ifølge italiensk lovgivning under den kriminelle lavalder, som er på 18 år, men sagen er sendt til en ungdomsdomstol. Milardo vurderer over for TV2, at de tre drenge formentlig får en bøde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu