ANNONCE

Danske flyrejsende er strandet i Budapest

3. februar 2012 13:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske flyrejsende er strandet i Budapest
Billede mangler

Det bliver et valg mellem Budapest eller kolera for de danske flykunder, der skulle have fløjet med det ungarske flyselskab Malev. Selskabet er gået konkurs og har indstillet alle flyvninger fredag morgen. Deriblandt to daglige flyvninger til København.
Og det er kun de kunder, der specifikt har tilkøbt en konkursforsikring, der kan være helt sikre på at få dækket hjemrejsen. Det oplyser direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff.
“Hvis kunderne har købt billetten uden konkurssikring, skal de selv sørge for at komme hjem,” siger hun til Newspaq.
Afhængigt af hvordan de har betalt billetterne, kan de måske få pengene tilbage.
“Hvis billetterne er købt gennem rejsebureau eller gennem pakkerejsearrangør skal kunderne kontakte dem og prøve at få en aftale i stand med dem om hjemrejse. Lykkedes det ikke kan man klage til forbrugerklagenævnet, når man er kommet hjem til Danmark,” siger Birgitte Fjeldhoff.
De kunder, der har købt billet gennem et rejsebureau og har tilkøbt en konkursforsikring dér, er kun forsikret, hvis selve rejsebureauet går konkurs, forklarer Rejsegarantifondens direktør.
“Det er faktisk et lidt indviklet scenarie,” siger Birgitte Fjeldhoff til Newspaq.
Dermed risikerer mange danske kunderat strande i Budapest indtil de kan få en billet med SAS eller Norwegian. Biletter, der lige nu koster godt 3.000 kroner og med mellemlanding i Stockholm varer næsten seks timer.
I Københavns Lufthavn, Kastrup, vurderer Kristian Durhuus, at nogle hundrede danske passagerer bliver berørt af konkursen, og det er mere end de andre selskaber på ruten kan klare.
“Ikke alle kan komme hurtigt hjem, det kan de ikke,” siger Kristian Durhuus til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu