ANNONCE

Danske forældre: Derfor er vi bange for at sende børnene i skole

20. august 2018 21:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Knap en fjerdedel af danske forældre er bange for at sende deres børn ud i trafikken for at komme i skole.

I den netop overståede uge var politiet på jagt efter lovbrydere i trafikken nær landets skoler, og det har medført uhyggeligt mange sigtelser for diverse overtrædelser.

Fra mandag den 13. til fredag den 17. august har politiet sigtet i alt 3.408 trafikanter for at køre for stærkt på skolevejene, viser de nye og foreløbige tal fra Rigspolitiet. Tallene stammer fra 10 ud af 12 politikredse.

Kontrollerne fortsætter i denne uge, men ordensmagten lover også at holde et skarpt øje på skolevejene ikke kun i forbindelse med skolestart, men også over resten af skoleåret.

Vi er bange

Det vil mangt en forælder garanteret sætte pris på. I hvert fald viser en splinterny undersøgelse, som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden, at 25 procent af de adspurgte 2030 forældre svarer ja til, at de “slet ikke eller i mindre grad er trygge ved at lade deres barn transportere sig selv til skole (uden følge af en voksen)”.

Af de 25 procent angiver godt halvdelen, at de er bange, fordi bilerne kører for stærkt på børnenes skolevej. Noget tyder på, at frygten er velbegrundet. Så sent som mandag kan Syd- og Sønderjyllands Politi afsløre, at ATK-vognen, der mandag holdt ved Løgumkloster Skole, kunne blitze hele 24 bilister, der kørte hurtigere end det tilladte. En enkelt kørte så stærkt, at vedkommende får et klip i kørekortet.

I galleriet over artiklen kan du se, hvad der ellers gør forældrene bange.

En opsang

Flere forskellige oplysningskampagner kører sideløbende med politiets indsats. Dem står Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden for. Ud over oplysning, så mener politiet, at der skal noget mere til.

– Vi ser desværre, at en del af de trafikanter, som vi tager i kontrollerne, er forældre der har travlt med at få deres egne børn sikkert i skole eller som har travlt, efter de har afleveret deres egne børn. Det er vigtigt, at alle viser mere hensyn på vejene både nu og resten af året, hvor tusindvis af børn dagligt går og cykler i trafikken, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Parterne, der advarer om skoletrafikken, har følgende opfordringer:

• Vær ekstra opmærksom på børn i trafikken.
• Sænk farten.
• Respektér skolepatruljerne.
• Husk at spænde dit barn fast med selen, hvis du kører dit barn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu