Danske kvinder finder falske soldaterkærester på nettet

26. marts 2013 11:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske kvinder finder falske soldaterkærester på nettet
Billede mangler

Politiet går nu ud med en advarsel mod falske soldater på nettet, efter flere danske kvinder er blevet lokket til at overføre penge til personer, der har udgivet sig ud for at være amerikanske soldater, som er udstationeret i Afghanistan. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

 

Kvinderne har typisk fået kontakt til de falske soldater via Facebook eller datingsider på nettet, og det har i nogle tilfælde udviklet sig til »kærestelignende forhold«, hvor kvinden har haft kontakt med »soldaten« både e-mail og telefon. Det har altså virket så troværdigt, at det har fået kvinderne til at overføre penge til disse personer.

»De pågældende bedragere giver udtryk for at være i en situation, der kun kan løses med penge. Det er en form for svindel, som man også har oplevet i flere andre europæiske lande,« siger vicepolitiinspektør Johnny Lundberg fra Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningssektion i en pressemeddelelse.

Politiet anbefaler således, at man ikke »går i dialog« med personer, der kan mistænkes at være med i denne form for svindel, ligesom man heller ikke skal udlevere personlige oplysninger eller overføre penge til dem.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu