Danske kvinder tæt på OL-sensation

8. februar 2013 18:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske kvinder tæt på OL-sensation
Billede mangler

– Hun var outstanding. Et plankeværk. En levende mur.

Sådan faldt ordene fra landstræner Denis Larsen og holdleder Dorthe Nøhr efter Danmarks 2-1 sejr over Norge i straffeslagsdramaet i Poprad i Slovakiet.

Spilleren i fokus var kampens lysende profil, den 22-årige målmand Kamilla Lund Nielsen.

Keeperen fra Linköping havde 41 redninger og holdt Danmark inde i kampen under det massive norske pres.

– Nu kan vi spille os til OL i Sochi søndag mod Japan. Japanerne er hurtige, men hvis vi kæmper som mod Slovakiet og Norge, kan vi slå dem. Jeg tror på det, siger Kamilla Lund Nielsen til sporten.dk

Inden OL-kvalen i Poprad havde ingen drømt om, at nr. 19 på verdensranglisten ville slå Slovakiet, nr. 7, og Norge, nr. 10, og stå med det ene ben i Sochi inden den sidste kamp mod Japan, nr. 11.

– Vi er underdogs i hver kamp, og det har vi det godt med, ler Kamilla Lund Nielsen.

Den danske målmandssensation flyttede til Linköping for at blive en bedre ishockeyspiller.

– Jeg træner som en professionel uden at få penge for det og arbejder som vikar på skole og hotel for at få det til at løbe rundt. Det er hårdt, men spændende, siger hun.

– Det vil være kæmpestort og en fantastisk drøm, hvis vi kan tage det sidste skridt til OL.

Danmark er gået stærkt frem under Denis Larsen og har vundet samtlige otte OL-kvalifikationskampe siden oktober. Den tidligere HIK- og Rungsted-spiller har haft ansvaret for kvindelandsholdet i fire år.

På holdet er bl.a. seks spillere fra Hvidovre, fem fra Herlev og tre fra amerikansk collegehockey, Nicoline Jensen, Henriette Østergaard og Josefine Jakobsen. Sidstnævnte er Julian Jakobsens lillesøster.

– Vi får ingen støtte fra Team Danmark og er lykkelig for den opbakning, DIU giver os. At vi pludselig står med chancen for at komme til OL er en cadeau til Enver Hansen & co., siger Denis Larsen.

Danmark var spillet godt i bund i det meste af kampen mod Norge, men fightede brillant i egen zone og havde Kamilla Lund Nielsen som kvindernes svar på Frederik Andersen.

– Vi var godt på hælene, men sloges med alt, hvad vi havde, siger Denis Larsen.

Emma Russell, Gentofte, kvitterede til 1-1 fire minutter inde i tredie periode, og Julie Gregersen, Hvidovre, blev matchvinder på straffeslag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu