Danske myndigheder frikendes i Oliver-sagen

17. april 2012 12:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske myndigheder frikendes i Oliver-sagen
Billede mangler

De danske myndigheder har gjort alt for at få femårige Oliver hjem fra Østrig.
I en ny redegørelse bestilt af socialminister Karen Hækkerup (S) slår Ankestyrelsen nu fast, at de danske myndigheder har gjort, hvad de kunne i sagen.
Dermed har de danske myndigheder ikke begået fejl i sagen, hvor Thomas Sørensen bortførte sin søn fra sin ekskone i Østrig.
Redegørelsen slår fast, at Ankestyrelsens Familieretsafdeling har videresendt farens anmodning til de østrigske myndigheder i henhold til Europakonventionen.
“I bund og grund er sagens kerne en konflikt mellem to forældre, og den kompliceres af, at den foregår over landegrænser og dermed også er omfattet af to retssystemer. Jeg kan på baggrund af Ankestyrelsens redegørelse konstatere, at vores myndigheder har håndteret sagen, som de skal, og at de muligheder, der er for at hjælpe faren, er blevet brugt,” siger socialminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.
Efter skilsmissen tog Thomas Sørensens ekskone Oliver med til Graz i Østrig. Det skete på trods af at Thomas Sørensen af de danske myndigheder var tildelt forældremyndigheden.
Ankestyrelsen oplyser yderligere, at man gentagende gange har fulgt op på sagen og kontaktet de østrigske myndigheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu