ANNONCE

Danske pas stjålet fra rådhus

3. februar 2020 16:32 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

134 pas er i weekenden blevet stjålet fra Haderslev Rådhus.

134 pas er i weekenden blevet stjålet ved et indbrud på Haderslev Rådhus.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver, at man modtog anmeldelsen mandag morgen klokken 7.59.

Artiklen fortsætter under videoen

Selv kalder kommunen sagen alvorlig:

– Politiet er i gang med efterforskningen, og derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke sige meget om, hvad der er sket. Men vi ved, at 134 pas er blevet stjålet. Det er meget alvorligt, og vi er i gang med at kontakte alle berørte borgere, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen, der er chef for Borgerservice, IT og Digitalisering i Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Hun fortæller videre, at passene har ligget i et aflåst skab:

– Passene har ligget i et aflåst skab, som er godkendt til formålet, men det er klart, at en situation som denne giver anledning til, at vi kigger det hele igennem og ser på, om vi skal skærpe sikkerheden, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen.

Kan benyttes kriminelt

Politiets vurdering er, at passene kan bruges til flere forskellige former for kriminalitet.

Først og fremmest kan de bruges til ulovlig ind- og udrejse af Danmark, men de kan også bruges til mere alvorlige former for kriminalitet.

Der kan således være en risiko for, at de stjålne oplysninger bliver misbrugt af kriminelle, for eksempel til indhentning og ændring af data hos det offentlige, medicinordinering via telefon, overtagelse af borgerens identitet, bestilling af varer eller ydelser på kredit. Altså identitetstyveri.

Passene har ifølge politiet været udfyldt med både fotos og personoplysninger.

Kontakter de berørte

Kommunens opgave er nu at kontakte de berørte borgere.

Det er man allerede i gang med nu, lyder det:

– Det er vigtigt, at vi får fat i alle borgere. Vi er i gang med at ringe til dem alle og sender dem efterfølgende en vejledning i, hvad de skal være opmærksomme på, for at undgå identitetstyveri, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen.

Dernæst skal borgerne have lavet et nyt pas, som erstatning for de stjålne.

Som udgangspunkt genudsteder vi alle pas, uden at borgerne skal forbi rådhuset igen, naturligvis uden beregning. Der kan dog være enkelte tilfælde, hvor vi er nødt til at bede borgeren om at komme forbi rådhuset igen, siger Anne-Mette Faurholm Michelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu