ANNONCE

Danske piloter får forbud mod rygestoppille

11. januar 2012 10:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske piloter får forbud mod rygestoppille
Billede mangler

Danske piloter og flyveledere skal finde andre måder at stoppe med smøgerne på. De må i hvert fald ikke bruge rygestoppillen Champix.
Pillen kan give bivirkninger som bevidstløshed, selvmordstanker og synsproblemer, og det har fået Trafikstyrelsen samt Forsvaret til at forbyde sine piloter og flyveledere at benytte pillen.
I Flyvevåbnet gælder forbuddet således alt flyvende personel og folk på jorden med kontrol over fly, hvilket vil sige personalegrupper som piloter, flyveledere, teknikere, navigatører, skærmoperatører og reddere på redningshelikoptere. Det skriver Ekstra Bladet.
“Champix har sjældne, men erkendte bivirkninger, som vi er meget følsomme overfor i forbindelse med flyvning. Alt hvad der nærmer sig noget depressivt, bryder vi også ikke om, og det gælder i sagens natur også piller, der er søvnforstyrrende,” siger kommandolæge Bo Nørnberg fra Flyvertaktisk Kommando til avisen.
Forbuddet mod at tage Champix gælder i følge Trafikstyrelsen for piloter og flyledere i hele EU. Også i USA har man siden 2008 haft et forbud mod brug af pillen.
Kilde: Ekstra Bladet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu