ANNONCE

Danske piratfanger retsforfølges i Kenya

13. februar 2012 12:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske piratfanger retsforfølges i Kenya
Billede mangler

Flere pirater har siddet fanget på det danske krigsskib Absalon siden november 2011. Nu er der endelig kommet en aftale om, at de kan retsforfølges i Kenya.
Fangerne blev taget, da de danske tropper gennemførte en befrielsesaktion mod et piratskib. Ved aktionen blev 14 pakistanske og iranske sømænd reddet. Samtidig blev en del pirater taget til fange. Siden har det danske udenrigsministerium arbejdet for en afklaring. Den er kommet nu.
“Jeg er meget tilfreds med, at yderligere fire pirater nu bliver retsforfulgt. Med de fire vi tidligere har overgivet til Seychellerne, har vi hermed gjort op med den “hårde kerne” af de mistænkte, altså dem som deltog i den oprindelige kapring af det iranske fiskefartøj,” lyder det fra udenrigsminister Villy Søvndal i en pressemeddelelse.
Aftalen mellem Kenya og det danske udenrigsministerium betyder, at otte fanger kan stilles for en dommer. Til gengæld har de danske tropper været nødt til at frigive resten af fangerne.
17 formodede pirater er derfor blevet sat på fri fod. Alligevel er udenrigsminister Villy Søvndal glad for aftalen.
“Jeg havde naturligvis helst set, at samtlige pirater var blevet stillet for en dommer. Men jeg må også understrege, at beslaglæggelse af piraternes skib, af våben, befrielsen af de tilfangetagne, øget sikkerhed i området osv. er vigtige resultater i sig selv,” siger udenrigsministeren.
Mere end 1000 pirater er p.t. ved at blive retsforfulgt eller har fået deres straf i mere end 20 lande verden over.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu