Putins genvalg er verdens mindste overraskelse: Det forventer danske politikere

19. marts 2018 08:06 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Vælgerne belønner Putin for ambitionen om at gøre Rusland til supermagt, vurderer danske politikere.

Video: Ritzau

Ruslands præsident, Vladimir Putin, står stærkt efter søndagens valg, hvor mere end 70 procent af vælgerne har givet deres opbakning til den siddende præsident.

Det har hele tiden ligget i kortene, at Putin kan sætte kurs mod sin fjerde periode som Ruslands præsident, siger Danmarks ambassadør i Rusland, Thomas Winkler, der kalder valgkampen for “meget orkestreret”.

– For os, der sidder i Moskva og Rusland, som har fulgt valgkampen tæt, er der ikke noget overraskende i, at det ender med en stor sejr til præsident Putin. Der har også været en fin valgdeltagelse ud fra det, vi kan se. Det vidner om, at det er gået efter bogen, siger han.

Forventer uændret kurs

Ifølge to udenrigspolitikere må man forvente, at den nuværende kurs fra Rusland vil fortsætte, lyder vurderingen fra danske politikere dagen efter valget.

– Han har fået et meget stærkt mandat, siger DF’s udenrigsordfører Søren Espersen.

– Jeg tror, at folk i Rusland føler, at Vladimir Putin har løftet dem op i superligaen igen, efter at de i nogle år har følt sig trådt på efter Sovjetunionens fald, siger Espersen.

Også Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, hæfter sig ved Putins drøm om at bygge Rusland op til fordums supermagtstatus igen.

– Vi må desværre forvente, at den meget hårde retorik, men også handlinger, som Putin har stået bag, vil fortsætte, siger Aastrup Jensen med henvisning til blandt andet hackerangreb mod vestlige mål.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu