Danske rockere har afdelinger i Thailand

18. maj 2012 08:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske rockere har afdelinger i Thailand
Billede mangler

Danske rockere fra Hells Angels og Bandidos står bag oprettelsen af rockerafdelinger i Thailand, og rockernes interesse for det asiatiske land skyldes muligvis ikke kun det solrige klima, skriver Politiken.
Thailand kan blandt andet bruges til hvidvaskning af penge fra kriminelle aktiviteter i Danmark og som afsæt for narkoforsyninger hjemtil. Desuden kan kriminelle i Thailand organisere handel med kvinder, der kan sendes til Danmark som prostituerede.
Rockeres aktiviteter i Thailand har nu fået Rigspolitiet til at indgå et tæt samarbejde med politimyndighederne i Thailand.
– Både Thailand og Danmark er interesseret i at bekæmpe den organiserede kriminalitet, som medlemmer af rockergrupperne herhjemme står for, siger lederen af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, Kim Kliver, til Politiken.
– Derfor har vi nu aftalt, at de mange erfaringer, som vi her i Danmark har med indsatsen mod rockerne, dem kan vi give videre til politiet i blandt andet Bangkok og ferieområdet Pattaya, ligesom vi kan hjælpe thaierne i konkrete sager, hvis de ønsker det, fortsætter han.
Ledende danske Bandidosrockere var allerede for seks til otte år siden med til at etablere Bandidosafdelinger i blandt andet Bangkok, og i år har danske Hells Angels-rockere været med til at oprette en HA-afdeling i Pattaya.
Politiet herhjemme har registreret, at der foregår en livlig rejseaktivitet, hvor danske rockere tager på kortere eller længere ophold i Thailand.
– Indsatsen her i landet mod rockerne har presset dem. Ikke alene har vi fængslet mange af dem, vi har også ramt rockerne der, hvor det gør mest ondt: på pengepungen.
– De kriminelle rockere har måske behov for at placere deres penge andre steder, hvor de tror, vi ikke kan komme til dem, siger Kim Kliver til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu