Danske skiløbere et skridt nærmere OL

18. februar 2013 17:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske skiløbere et skridt nærmere OL
Billede mangler

Langrendsløberne Martin Møller og Lasse Mølgaard tog søndag et stort skridt nærmere vinter-OL i russiske Sochi i 2014.

Det skete, da de for første gang kørte under de danske kvalifikationskrav til legene om knap et år. Danskerne deltog ved World Cup-løbet i schweiziske Davos, hvor der blev kørt 15 km i skøjt-stil.

De danske kvalifikationskrav lyder på to præstationer under 100 af de såkaldte FIS point, som er et mål for, hvor langt tid efter vinderen man er, og præstationerne skal ske ved enten VM eller i World Cuppen.

Martin Møller gennemførte de 15 kilometer i tiden 38:58.8, hvilket betød 96,31 point, mens Lasse Mølgaard indkasserede 99,45 point for tiden 39:07.0. Vinder blev svenskeren Johan Olsson i 34:47.5.

Det oplyser Danmarks Skiforbund i en pressemeddelelse.

– Jeg er ganske godt tilfreds med min indsats, for jeg kan ikke lige se, hvad jeg skulle kunne have gjort bedre undervejs. Man kan sikkert altid bide tænderne endnu mere sammen og løbe med mere syre i kroppen, men så er det ikke sikkert, at jeg havde holdt hele vejen, siger Martin Møller i pressemeddelelsen.

Løbet blev et godt eksempel på, at fornuftig smøring af skiene er vigtigt i langrend. En videnskab de store nationer bruger svulmende summer på at perfektionere. Danskerne fik i weekenden smurt skiene af det canadiske smørehold.

– De fik lov til at låne pladsen i vores smørestald til ekstra opbevaring, mod at de smurte vores ski til løbet, og det var vist ikke et helt dumt bytte, forklarer Martin Møller, der kunne melde om rigtigt gode ski, der fuldt ud kunne måle sig med konkurrenternes.

Den danske kvalifikationsperiode til OL 2014 løber frem til 14. januar 2014, og formelt er det Danmarks Idrætsforbund som national olympisk komite, der herefter udtager de danske atleter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu