ANNONCE

Danske soldater er blevet dummere

19. december 2011 18:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske soldater er blevet dummere
Billede mangler

De værnepligtige i Danmark er blevet dummere i de sidste ti år.
Og det er et brud på en ellers normalt meget positiv udvikling i den militære intelligens. Siden 50’erne har værnepligtige nemlig klaret sig bedre og bedre i intelligenstests.
Men den gode udvikling slutter i 00’erne. For første gang ser man nemlig et fald i den gennemsnitlige intelligens for de danske soldater, viser en ny undersøgelse ifølge videnskab.dk.
“Vi finder en markant forbedring op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne, men inden for de sidste 20 år er udviklingen gået i stå, og vi ser nu et lille fald i intelligenskvotienten,” siger lektor dr.fil., dr. med. Thomas William Teasdale, der har ledet undersøgelsen for Københavns Universitet.
Det er både mænd og kvinder, der lægger det kedelige gennemsnit, forklarer forskeren.
“De kvinder, der er mødt op til session, tog testen på lige fod med mændene. Da antallet af kvinder er så lille, er der tale om en meget udsøgt gruppe, som ikke kan opfattes som repræsentativ for alle kvinder. Men faktum er, at de havde nøjagtigt samme gennemsnitlige korrekt løste opgaver, som mændene,” siger Teasdale.
Tendensen kan blandt andet forklares med, at man i de danske skoler er begyndt at undervise mindre og mindre i at bruge abstrakt problemløsning.
Kilde: Videnskab.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu