Danske soldater på vej til voldsplaget Syrien

10. maj 2012 14:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske soldater på vej til voldsplaget Syrien
Billede mangler

Forsvaret og de involverede ministerier har indtil videre været meget lidt informative omkring de danske observatører, der skal til Syrien, men nu skulle de være sendt afsted.
På dagen, hvor Syriens hovedstad Damaskus er rystet af bomber, der har kostet mindst 29 mennesker livet, er en lille gruppe på 10 danske soldater på vej mod det uroplagede land.
De 10 soldater, der skal fungere som observatører for FN, er torsdag rejst af sted på deres mission, oplyser forsvaret.
Soldaterne, ni mænd og en kvinde, kommer fra alle forsvarets tre værn. Seks er fra hæren, tre fra søværnet og en fra flyvevåbnet. De skal formentlig være i Syrien i et halvt år.
Observatørerne skal være spredt over hele landet med fokus på de områder, der er mest voldsplagede, blandt andet byerne Homs, Hamaa, Deraa og Aleppo.
Deres chef bliver den norske generalmajor Robert Mood, der er chef for missionen.
FN missionen i Syrien er en ubevæbnet observatørmission, og de danske observatører bliver efter planen udstationeret over hele landet sammen med andre landes FN-observatører.
De får til opgave at vise deres tilstedeværelse i konfliktområder for at sikre fred. En opgave, der kan være potentielt farlig.
– Man kan aldrig vide sig sikker, så observatørerne skal tænke sig om, men det er meget erfarne og veluddannede officerer, vi sender af sted, siger generalmajor Kurt Mosgaard.
Han er chef for Forsvarskommandoens afdeling for Internationalt Sikkerhedssamarbejde.
FN’s Sikkerhedsråd har besluttet, at 300 internationale militære observatører skal udsendes til Syrien i løbet af de kommende uger.
Det forventes, at 100 observatører vil være ankommet til Syrien ved udgangen af ugen. I FN-missionen indgår også et civilt element af rådgivere og eksperter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu