ANNONCE

Danske Spil indfører nyt krav til spillere

23. august 2020 08:20 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danske Spil kræver, at man skal have registreret spil-id for at spille. Det skal stoppe unges ulovlige spil.

Danske Spil indfører nyt krav til spillere
Snart kan man ikke spille hos Danske Spil uden at legitimere sig selv. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske Spil er klar til at indføre sit annoncerede spil-id, der kommer til at hedde Sikkert Spil, og som særligt skal forhindre børn og unge under 18 år i at spille om penge.

Det nye spil-id bliver et krav fra oktober.

– Danske Spil vil gerne gå forrest i kampen mod, at mindreårige kan spille.

– Nu indfører vi obligatorisk registrering af spil i kiosker og butikker for at lukke det hul, hvor unge i dag har kunnet spille, siger Niels Folmann, administrerende direktør i Danske Licens Spil.

Det betyder, at man skal have sit spil-id, før ens spil kan gå igennem hos forhandleren.

– Når man har gennemført sit odds- eller tipsspil, så skal man foretage en registrering med sit spil-id ved betalingen, og dermed sikrer vi, at spillet ikke er gældende, før det er dokumenteret, at spilleren er over 18 år, siger han.

Tusindvis af unge

I en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) i 2016 vurderede man, at 31.600 unge mellem 12 og 17 år havde en risikabel spilleadfærd i 2016.

Hos Center for Ludomani hilser man indførelsen af et spil-id velkommen.

– Det er et længe ventet og godt initiativ, og det er godt, at Danske Spil er kommet på banen.

– Jo tidligere et ungt mennesker prøver at spille om penge, jo større sandsynlighed er der for, at de senere udvikler en spilafhængighed, siger centerleder Michael Bay Jørslev.

Håber på lovkrav

Danske Spil håber nu, at Folketinget vil gøre et spil-id lovpligtigt hos alle spiludbydere.

– Nu går vi forrest og gør det som de første, og så håber vi, at det enten kommer frivilligt fra vores kolleger i branchen, eller også at det bliver et lovkrav hurtigst muligt, siger Niels Folmann.

Skatteminister Morten Bødskov (S) siger i en skriftlig kommentar, at han ser det nye spil-id som et fornuftigt tiltag.

– Jeg ser derfor meget gerne, at vi også får det bredt ud til andre spiludbydere.

Morten Bødskov fortæller videre, at han vil indkalde Folketingets skatteordførere til spilforhandlinger på et senere tidspunkt.

Til forhandlingerne vil et obligatorisk spil-id være en del af dagsordenen.

Det nye spil-id vil fra 1. september kunne hentes som app eller fås som plastikkort, hvor man kan registrere sig og få sit spil-id, inden det bliver et krav fra oktober.

Kravet om id blev præsenteret i efteråret 2019. Dengang gjorde man det hos Danske Spil klart, at formålet med id-krav skulle løse flere problemer. Dels skulle det sætte en stopper for, at unge under 18 spillede. Dels skulle det sætte en stopper for, at spil blev brugt som hvidvask.

– Hvidvask er en kamp mod kriminelle, og derfor har vi i Danske Spil i forvejen mange kontroller og efterforskninger kørende. Nu strammer vi garnet yderligere, sagde Susanne Mørch Koch, administrerende direktør for Danske Spil til Ritzau i den forbindelse.

– Vi kan ikke leve med usikkerheden om, at vores tilbud om væddemål blive misbrugt til hvidvask eller solgt til unge mennesker, sagde Susanne Mørch Koch.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu