ANNONCE

Danske unge evakueret i Norge

21. august 2012 14:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danske unge evakueret i Norge
Billede mangler

En dansk skoleklasse, der var på hyttetur i det nordligste Norge, ligger lige nu indlagt i Norge, efter at der søndag aften udbrød en mave/tarmsygdom blandt eleverne og lærerne.
Den pludselige sygdom med voldsom diarré og opkast betød, at eleverne og deres lærere måtte hentes med helikopter fra de hytter, hvor de var på lejrtur.
– Nogle og tyve unge mennesker plus voksne måtte søndag den 19. august evakueres med helikopter fra Hundalshytterne på grund af mave/tarmsygdom, skriver Narvik Kommune i en pressemeddelelse på sin hjemmesie.
Ifølge det norske nyhedsbureau, NTB, drejer det sig om 18 personer i alt – 16 elever og to lærere.
Og hele lokalsamfundet blev tilsyneladende sat i svingninger for at hjælpe den danske skoleklasse.
– Med god hjælp fra Civilforsvaret og Beisfjord idrætsklub oprettede Narvik Kommune en lokal sygestue i Beisfjord, og kommunalt plejepersonale blev indsat, hedder det yderligere i pressemeddelelsen fra kommunen.
Det fremgår ikke, hvor i Danmark skoleklassen kommer fra, eller hvad der kan være skyld i den pludselige mave/tarmsygdom.
Ifølge pressemeddelelsen er både elever og lærere dog i bedring. Mandag vurderede universitetssygehuset i Nord-Norge, at eleverne og lærerne ikke behøvede at blive indlagt på hospitalet.
– Men for at være på den sikre side med hensyn til smittefare, vil de blive på den midlertidige sygestue til tirsdag eftermiddag, står der i pressemeddelelsen fra kommunen.
Herefter vil skoleklassen fortsætte med de planlagte aktiviteter på deres hyttetur.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu