Danske Winding Refn kan vinde Den Gyldne Palme

18. april 2013 12:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danske Winding Refn kan vinde Den Gyldne Palme
Billede mangler

Den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn er udtaget til hovedkonkurrencen ved dette års filmfestival i Cannes. Winding skal deltage med sin nye film »Only God Forgives«, der har Ryan Gosling i hovedrollen. Filmfestivalen i Cannes er verdens mest prestigefyldte og for to år siden vandt Winding Refn instruktørprisen for »Drive«, der også havde Gosling i hovedrollen. 

 

Den danske instruktør, der for alvor har fået gang i en international karriere, er i år oppe mod nogle af filmens sværvægtere.

Også en anden dansk instruktør skal til Cannes i år. Sidste år var Thomas Vinterberg i Cannes som instruktør med sin film »Jagten«. Men i år kommer han til at få en helt anden rolle på festivalen. Vinterberg bliver nemlig juryformand for Un Certain Regard-konkurrencen, der er den næstmest prestigefyldte serie efter hovedkonkurrencen. 

Sidste år var Vinterbergs »Jagten« med i hovedkonkurrencen, hvor Mads Mikkelsen fik prisen for bedste mandlige hovedrolle. Tidligere har Vinterberg vundet juryprisen i 1998 – det betragtes som den tredjemest prestigefyldte pris efter Palme d’Or og Grand Prix.

Prisen Un Certain Regard sætter især fokus på filmverdenens nye talenter og på film, der fortæller i et eksperimenterende filmsprog. Sidste års jury blev ledet af den britiske skuespiller og instruktør Tim Roth. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu