Danskejet kødgrossist mistænkes for at fuske med hestekød

13. februar 2013 12:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskejet kødgrossist mistænkes for at fuske med hestekød
Billede mangler

Skandalen om hestekødet, der forklædt som oksekød endte i lasagnepakker i forskellige butikker, breder sig.

 

Den britiske fødevarekontrol efterforsker ifølge Jyllands-Posten det danskejede selskab Flexi Foods Ltd., der mistænkes for at have importeret tonsvis af hestekød og solgt det videre som oksefars.

Ifølge virksomhedens egne oplysninger leverer Flexi Foods Ltd. kød til fødevareproducenter i Irland og Storbritannien, og det frygtes, at hestekødet her er endt i blandt andet færdigretter og burgere.

Jyllands-Posten skriver, at prøver udtaget af et stort parti fars fra Flexi Foods Ldt. viste, at 80 procent af kødet var hestekød.

Virksomheden ejes af Flexi Food Holding ApS, der har danske direktører og adresse i Charlottenlund nord for København. Det har ifølge Jyllands-Posten ikke været muligt at få en kommentar fra de to danske direktører, men selskabets juridiske rådgiver henviser til en tidligere udsendt erklæring om, at virksomheden frivilligt samarbejder med myndighederne:

»Vi føler ikke, at det ville være fair eller passende at kommentere yderligere, mens myndighederne fortsætter med deres meget brede efterforskning,« lyder det i erklæringen.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) besluttede tirsdag at skærpe fødevarekontrollen. Selv om der ikke er fundet hestekød i lasagner i Danmark, har danske supermarkeder fjernet fryselasagner af det franske mærke Comigel fra hylderne. Og for at undersøge nærmere, om der kunne være en dansk udløber af skandalen, har Mette Gjerskov iværksat tre initiativer:

»Det første er, at styrelsen tjekker, at supermarkedskæderne rent faktisk har hevet risikovarerne ned fra hylderne. Det andet handler om, at de skal lave en screening ude i supermarkederne for at finde ud af, om der er risiko for, at der er svindlet med emballagen på andre varer. Og som det sidste vil vi følge op på supermarkedskædernes analyser af de produkter, som er blevet fjernet, så vi kan bruge det fremadrettet,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu